GREEN EXPEDITION: Båten er 213 fot og skal ha tatt hensyn til miljøet.

Denne skal være miljøvennlig - i hvert fall nesten

Prosjektet heter Green Expedition, og den 213 fot store yachten er spekket med miljøvennlig teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Green Expediton er et prosjekt der det er lagt vekt på at yachten kan være på reise i 60 dager uten at det skal være behov for å seile inn til noen havn. Normalt ligger yachter i dag på maksimum et par uker. Yachten er 213 fot lang og veier 1400 tonn, og om bord er det i tillegg til vanlige småbåter som gjerne følger med en miniubåt som kan dykke helt ned til 300 meters dyp. I tillegg har den vannscootere og oppvarmet svømmebasseng. Så dette er en båt der de 12 gjestene om bord neppe vil kjede seg. Alt dette får du for 860 millioner kroner.

Vind, bølger og sol

Prosjektet heter ikke Green Expediton uten grunn. I prisen inkluderer også 200 kvadratmeter med solcellepaneler. I tillegg har den turbiner som gjør både vind og bølger til strøm. Blåser det nok er det også en tilpasset kite som skal være kapabel til å trekke yachten. Motoren er en hybridløsning. Alternative strømkilder er ikke nok til å flytte den 213 fot yachten alene. Derimot kan vann, vind og bølger gi nok strøm når båten ligger for ankers.

GREEN EXPEDITION: Båten er 213 fot og skal ha tatt hensyn til miljøet.

For ekspedisjoner

Skroget er også tiltenkt mer røft bruk med Class 1A som skal tilsi den er velegnet til tøffe arktiske områder. Den svenske designeren Dennis Ingmansson sier til Daily Mail at han har vært inspirert av å lage en miljøvennlig båt som kan brukes på alle verdens sju hav. Han forteller også at det aldri har blitt bygget noen båt som denne.

GREEN EXPEDITION: Båten er 213 fot og skal ha tatt hensyn til miljøet.