Reidar på Miami Boat Show, del 3:

Motorbåtet-trender fra Miami Boat Show

Amerikansk båtliv skiller seg ut fra vår nordiske. Her er noen av de mer interessante båtnyhetene som Reidar Kjeldsrud har plukket ut på Miami Boat Show.

Publisert Sist oppdatert

BÅTMESSEBLOGG:

Tidligere president i Kongelig Norsk Båtforbund, Reidar Kjelsrud.
Tidligere president i Kongelig Norsk Båtforbund, Reidar Kjelsrud.

Reidar Kjelsrud, tidligere generalsekretær i KNBF er mer enn gjennomsnittet båtinteressert. Han har fremdeles moro av å gå på båtmesse, i inn- og utland. De fleste av inntrykkene og nyhetene som ble presentert i Düsseldorf i januar er nå fordøyd, og da er på tide å se litt på hva som skjer på andre siden av dammen. Her følger hans inntrykk fra Miami Boat Show.

Del 3 av 5:

Å begynne å beskrive alle fabrikatene med særegenheter er en helt umulig oppgave, men jeg tar med noen få som kanskje har interesse hjemme i Norge:

•  Axopar viste sin nye 37 foter. Axopar er synlig på kanalene og ser ut til å selge godt her nede. Det er jo en Nordisk vri på noe amerikanerne liker.

• Svenske Delta viste den minste båten sin, og ser ut til å feste grep her nede. Båtene får god omtale og gode skussmål.

• Boston Whaler er svært populære her nede. De har stort sett alltid med seg en nyhet på denne messen, i år ser det ut til å være den største båten i Realm-serien, en 38-foter med 4x400 Mercury som har premiere. BW er forseggjort, tungt og robust, og nesten evigvarende.

• Chris Craft med sine griselekre designbomber er også populære båter i Florida. De har alltid sverget til innenbordsmotorer, og klassisk nydelig design. De er nå i ferd med å konvertere modellene sine fra diesel og bensin innenbords, til påhengsmotor. Den nye 28’ Launch har fått en Yamaha XTO 425 påhengsmotor på hekken. Resultatet ser litt rart ut synes jeg. For meg er hekken noe av den peneste på CC’ene. Det er den nå også, men kanskje ikke like positivt som før. Med påhengsmotor synes jeg generelt at CC ikke er like vakre lenger. Båtene mister litt av DNA-et sitt. På de minste båtene kunne kanskje to mindre motorer blitt noe mindre ruvende og penere? Men, man har da fått mye, mye mer plass om bord.

• Hincley, vannjetbåtens Rolls-Royce, er også i ferd med å putte påhengere på båtene sine. De presenterer en ny 40’ med 3xMerc 400. Båten har soveplasser under dekk, og den sedvanlige ekstreme kvalitet og finish som man finner på alle Hincley’er

• Nimbus var representert på yachtmessen i Ft.Lauderdale i november, ved en en forhandler fra Seattle, men var ikke å se her. Dette er vel kanskje er mer naturlig arena?

• BRIG gummibåter ser ut til å selge godt her borte, stor innendørs stand, pluss en båt utstilt på vannet med en OXE dieselpåhenger, interessant konsept.

• AB Inflatables stilte ut en serie RIB’er med aluminiumsskrog for profesjonelt bruk. Dette er noe av de fineste heavy-duty RIB’ene jeg har sett.

• Marlow Yachts er representert på alle messer med sine Fleming/Grand Banks liknende yachter. Hvem som har kopiert hvem er jeg litt usikker på, men det er griselekkert og svært høy kvalitet på de amerikanskbygde trawlerne, det er det ingen tvil om.

• Det må være minst 100 utstillere av sportsfiskebåter med en haug med påhengere på hekken. At dette markedet tåler alle disse produsentene og modellene, er for meg helt ubegripelig. Ingen nevnt, ingen glemt.

Seilbåter

I fjor var det noen få utstillere, i år er det overraskende mange. Det var tre fulle brygger med seilbåter, stort sett katamaraner i alle varianter. I år var det minst 15 utstillere av flotte katamaraner. De mest fremtredende var som vanlig Lagoon og Fountaine Pajot, men mange nye (for meg) er kommet på banen.

Av enskrogsbåter var vel Bavaria den mest synlige. Bavaria hadde også hele serien med sine Nautitech katamaraner på brygga.

Del 4 publiseres 28. februar. Da kan du lese om hva Reidar Kjelsrud har sett av interessante elektronikknyheter.

Reidars båtmesseblogg

Del 1:

Årets trender på Miami Boat Show

Del 2, publiseres 23. februar:

Dette er årets motornyheter i USA

Del 3, publiseres 25 februar:

Motorbåtnyhetene

Del 4, publiseres 28. februar:

Elektronikktrender fra messen

Del 5, publiseres 2. mars:

Slik kan du selv komme deg til Miami Boat Show