Paris Boat Show

Høyt på strå med Prestige

Jeanneau Prestige 420 Fly er en rommelig luksusbåt du kan styre med joystick.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Med Prestige-serien vil Jeanneau ta opp kampen med de store engelske motorbåtene. På Paris Boat Show stiller den franske produsenten ut en helt ny 42-foter, Jeanneau Prestige 420 Fly.

Her finner du det meste av det mange av oss forbinder med luksuslivet, en stor flybridge med solseng, salong og wetbar, samt biminitop for solrike farvann. Også på fordekket er det to store solsenger, og på akterdekket en bred sofa og salongbord. En stor badeplattform innbyr til bading fra hekken.

To kabiner

Jeanneau Prestige 420 Fly er en flybridge båt med bakvegg. Store vinduer, lyst treverk og hvite og grå tekstiler gir salongen er svært lys og luftig preg. Byssa er plassert rett innenfor bakveggen på styrbord side, og når døren er åpen har man god kontakt med folkene på akterdekket, samt i salongen med opphøyd sittegruppe på babord side. Her kan man nyte 360 graders utstikt rundt båten.

Under dekk er det to store kabiner med doble køyer, og to bad. Innredningen er noe annerledes enn vi er vant med i Norge. Størrelsen gir rom for en stor kabin under salongen. Nedgangen går på babord side innenfor bakveggen. Det dreier seg om en stor lugar med dobbeltseng og sofaer på hver side langs skrogsiden. Store vinduer i skroget gir flott utstikt også herfra.

Den andre kabinen er forut, slik vi er vant med. Også her er det rommelig og luftig med lyst treverk og lyse tekstiler. Treverket er alpi i lys eik.

IPS

Jeanneau Prestige 420 Fly er ustyrt med Volvo Penta IPS 500, som består av to D6-maskiner som yter 370 hk hver seg. IPS-systemet gjør at du kan kontrollere den store båten med en liten joystick (styrepinne). Toppfart er oppgitt til 31 knop og marsjfart til 24 knop. CE-kategori er ennå ikke bestemt når denne artikkelen skrives.

Prisen på utstilt båt i Paris er 554.243 euro som tilsvarer snaue fem millioner norske kroner med dagens eurokurs. Vi snakker med andre ord ikke om en båt for hvermannsen.

Se 360 graders visning av båten her