Back in business

Helge Duus har kjøpt tilbake Ibiza og stiller ut to nyheter på «Sjøen for alle».

Publisert

Båtbyggerveteranen Hele Duus er «kjerringa mot strømmen» og satser på produksjon av båter i Norge, mens mange andre legger ned eller flagger ut.

På «Sjøen for alle» ble Duus begunstiget av et besøk av næringsmininster Trond Giske. Gjennom prosjektet Arena Friditidsbåt har myndighetene de siste årene gått inn med støtte i hundremillionersklassen til norsk båtbransje. Ibiza er blant aktørene som nyter godt av støtten fra prosjektet.

En stolt Duus kunne opplyse Giske om at kun 14 prosent av totalkosten på Ibiza er lønnskostnader. Dermed er det mulig å være konkurransedyktig på båtproduksjon i Norge, mener han.

– Vi klarer ikke å være billigst, men vi kan være riktig priset og levere god kvalitet, sa Duus. Han har kjøpt tilbake livsverket Ibiza fra Erling Sande A/S, og er nå eneier av Ibiza Boats A/S. Ifølge Duus har Arena Fritidsbåt tilført kompetanse om prosessindustri.

Duus stiller på «Sjøen for alle» med nyhetene Ibiza 20 BowRider og Ibiza 20 Sport. Dette er videreutvikling av Ibiza 19 Touring får Båtliv opplyst. Sport-utgaven er bygget for en målgruppe som ønsker å drive med vannsport, mens BowRideren er myntet på familier som ønsker å komme seg ut på sjøen. Prisen på båtene ligger fra 379.000 kroner med Suzuki 100 hk utenbordsmotor til  396.000 for 140 hk.

Helge Duus sier at han har fått 60 bestillinger fra forhandlere på de nye båtene, og at det nå produseres tre nye båter hver uke ved anlegget ved Grimstad på Sørlandet.

– Vi satser trygt og sikkert på klassiske modeller, men det kommer nok noen nye modeller etterhvert, sier Duus, som mener tidspunktet er bra for å drive med produksjon i Norge.

– Kun de beste leverandørene er igjen, og man får god oppfølging. Det er også mange dyktige båtbyggere å få tak i nå, sier han.

Powered by Labrador CMS