Merking felte tyver
Merking felte tyver

Merking felte tyver

Stjålne påhengsmotorer for et millionbeløp ble i natt identifisert i Tyskland takket være merking fra Securmark.

Publisert

Del

Påhengsmotorene ble stjålet fra et båtsenter i Skien natt til fredag forrige uke.  Tyveriet bærer preg av et sjokkbrekk utført av profesjonelle. Erfaringene viser at stjålne båtmotorer fra Sør-Norge havner i Øst-Europa.

- Her er det åpenbart en godt organisert bande som har vært på ferde. De må enten ha brukt en lastebil på størrelse med en semitrailer eller flere små lastebiler.

- Blant 160 båter og motorer, har de plukket det mest omsettelige, 60 hesters påhengsmotorer, sa markedssjef Trond Aasulfsen i Telemark Båtsenter til Dagbladet.

Opptellingen viste 11 stjålne motorer til utsalgspriser mellom 70 000 og 180 000 kroner hver seg. I tillegg er en båthenger og dyrt verktøy stjålet fra den låste båthallen, som ligger inne på et låst og bevoktet industriområde på Bøle mellom Skien og Porsgrunn.

De fleste stjålne motorene er Mercury påhengere. Også en dyr Mercruiser innenbordsmotor er blant tyvgodset, skriver Dagbladet. De fleste av de stjålne motorene er utstyrt med såkalte mikromerker, som i praksis ikke lar seg fjerne.

Firmaet Securmark i Arendal merker båtmotorer med slike mikrochips. – Lokalt politi tok kontakt med oss i dag morges siden noen av motorene var merket med Securmark. Vi kunne konstatere at dette var motorene som ble stjålet i innbruddet, sier daglig leder Ove Karlsen i Securmark til Båtliv.

Powered by Labrador CMS