Mer vann under kjølen for Raymarine

Belamarin som importerer Raymarine i Norge berøres ikke av salget av Raymarine Holding Ltd. – Det blir «business as usual», både for Raymarine og Belamarin, sier Rolf A. Fossumstuen.

Publisert

I en internasjonal pressemelding som er sendt ut av Raymarine, skrives det at salget er et strategisk viktig oppkjøp for Flir. Transaksjonen har en verdi på 180 millioner dollar, og inkluderer nedbetaling av hele Raymarines gjeld som er på om lag 24 millioner dollar. Oppkjøpet innbefatter alle deler og drift av både Raymarine og dets datterselskaper. Det hører med at Raymarine de siste tolv månedene fram til 31. desember 2009 omsatte for 170 millioner dollar.

Flirs plan er å utvide Raymarines produktspekter ved å integrere termiske kamera med Raymarines plottere, radar og autopiloter.

– Dette vil gi en bred, mest effektive og mest brukervennlige serie med produkter innenfor maritim elektronikk, skrives det i pressemeldingen.

– Vi synes det er spennende, og det beste som kunne skje, sier daglig leder Hans-Christian Grande i Belamarin.

– Men foreløpig vet vi ikke hvordan det blir, om vi for eksempel får distribusjon av Flir. Jeg har snakket litt med Raymarine i England, og de ser utrolig positivt på denne løsningen. Vi gleder oss til å jobbe sammen med de nye eierne av Raymarine, sier Grande.

– Dette gir enorme muligheter for Raymarine, distribusjonsnettverket og våre kunder. Spesielt med termiske kamera, med sin mulighet til å se klart om natten, vil vi kunne tilby et viktig produkt for våre fritidsbåtkunder.  Dette er en veldig spennende nyhet, og vi ser frem til det neste trinn i historien om Raymarine, sier salgs- og markedsdirektør Andy King i Raymarine UK.

Flir Systems, Inc. er en verdensleder i utvikling, produksjon og salg av termisk bildebehandling og stabiliserte kamerasystemer med et bredt bruksområde. Bruksområdene er blant annet tilstandsovervåking, forskning og utvikling, produksjonskontroll, luftbåren observasjon og kringkasting, søk og redning, narkotikakontroll, overvåking og rekognosering, navigasjonssikkerhet, grense og maritim overvåkning, miljøovervåking og bakkebasert sikkerhet. 

Powered by Labrador CMS