TIL TOPPS IGJEN: Designer Karl Marius Norschau kapret topplassen med Flipper 900 DC i Motorboat Awards 2024. Arkivfoto: Båtmagasinet, Atle Knutsen.
TIL TOPPS IGJEN: Designer Karl Marius Norschau kapret topplassen med Flipper 900 DC i Motorboat Awards 2024. Arkivfoto: Båtmagasinet, Atle Knutsen.

Nytt prisdryss på nordmenn og norske båter

Norske designere og norske båter henger høyt i Europa. Tirsdag kveld var det nytt prisdryss. Ibiza-vinneren fra Boot, designer Karl Marius Norschau, gikk helt til topps også i Motorboat Awards med Flipper 900 DC. Marex gjentok suksessen med 440.

Publisert Sist oppdatert

Det anerkjente magasinet Motorboat and Yachting har i likhet med Boot i Düsseldorf årlige kåringer av årets motorbåter i alle klasser.

Tirsdag kveld var det utdeling av de gjeveste prisene. Igjen var det stor norsk dominans. Imponerende nok tok designeren Karl Marius Norschau fra Arendal enda en pris, denne gang var det hans finske Flipper 900 DC som seiret i klassen daycruisere over 30 fot. På den internasjonale båtutstillingen Boot i Düsseldorf  stakk han av med seieren med sin Ibiza 601.

Norsk glede

I tillegg fikk designeren rosende omtale for sin Aquador 300 HT. Han kjempet helt i toppen i klassen for sportscruisere opp til 45 fot. I denne klassen var det også mer norsk glede. I prestisjekonkurransen var det igjen Marex 440 Gourmet Cruiser, ledet av brødrene Espen og Thomas Aalrud som klatret helt til topps.

Ros til Cormate

I klassen Sportsbåter opp til 30 fot var Cormate 28 med langt opp på oppløpssiden, men ble slått av finske Saxdor 270 GTO, men spesielt hyggelig at Cormaten spesielt ble fremhevet med rosende omtale.

Svært hyggelig også med seier til Windy med sin modell 34 Alizé.