Båtferie i Norge:

OPPLEVELSE: På eksotiske Hakalle gard fins det eksotiske dyr og aktivitetstilbud for hele familien.
OPPLEVELSE: På eksotiske Hakalle gard fins det eksotiske dyr og aktivitetstilbud for hele familien.

Våre favoritter på Sunnmøre

Sunnmøre er et av våre favorittfarvann. Det samme gjelder også navngjetne Statt, som påkaller både frykt og fascinasjon. Her er våre beste tips på strekningen fra Ålesund til Måløy.

Publisert

Sunnmørsbassenget omfatter både små og store skjærgårder, foruten de dype fjordene. Selv har vi aldri vært spesielt begeistret for fjordene, først og fremst fordi de er lange og ganske ensformige. Vi gikk for en del år siden inn til Geiranger, og selve Geirangerfjorden skuffer ikke på en strålende sommerdag, men seilasen inn er så lang at det er nødvendig å vite at man har diesel for hele distansen. Vær også oppmerksom sjøen i Storfjorden kan bli krapp og voldsom slik at farten må ned. I denne reportasjen tar vi for oss midtre og ytre deler av Sunnmøre, og ferden sørover til Måløy rundt Norges Vestkapp.

Mye vær

Søre Sunnmøre er et stort område, med mektig natur preget av store øyer, langstrakte fjorder og høye fjell. Og været er stadig skiftende, med opptil flere årstider i løpet av en dag på vinteren – fra hagel og kraftig vind, til sol og vindstille, regn og snø så man knapt ser en meter i løpet av få timer. Om sommeren er det mer stabilt, men vinden er alltid en utfordring i dette landskapet og det er klokt å følge med på værmeldingene når man ferdes på Sunnmøre med liten båt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS