Luksuriøs råskap på 92 fot

Sunseeker lanserer neste måned deres nyeste yacht med en startpris på 39 millioner kroner. Nummer seks i produksjonsrekken av 92-foteren kommer trolig til Norge i 2010.

Publisert

» Se vår bildespesial!

Sunsseker 92 Predator Sport er et nytt konsept med moderne løsninger som tar over etter 95 Predator.

– Den skiller seg blant annet ut med styreposisjon på flybridge over cockpiten. Med en gang man kommer inn i cockpiten har man salonger og oppholdsrom, mens man må til dekket under for å komme til kabiner og toaletter, forteller Turid Gotteberg i Sunseeker Norway. Privatlivet er også tatt hensyn til. Sunseeker har tatt valgt vinduer man ser ut av, men ingen kan se inn.

Interesse i Norge

Hvor mange slike 92-fotere vil Sunseeker produsere i året?

– I denne størrelsen kommer det til å bli produsert mellom fire og seks båter i året, forteller Gotteberg.

– Vil vi se noen av disse båtene i Norge?

– Det håper vi. I dag har vi sendt ut informasjon til kunder og vi har fått interesse for båten. De fem første båtene er allerede solgt, så den vil da være i Norge i 2010, sier Gotteberg. Hvem som har kjøpt den første båten og hvor den havner vil ikke Gotteberg røpe.

Dørvridere i gull

Båten har en startpris på 39 millioner kroner med vanlige drev, men kjøperen kan gjøre tilpasninger som sender prisen til himmels. Etter hvert blir den tilgjengelig med overflatedrev, og da blir prisen cirka 45 millioner kroner. Med overflatedrev vil yachten oppnå en topphastighet på cirka 50 knop!

– Vi skreddersyr hver båt over 70 fot til den enkelte kunde, forteller Turid Gotteberg i Sunseeker Norway.

– Hva kan skreddesys?

–Såfremt båten ikke bygges annerledes av hensyn til skrog og tekniske løsninger som den er godkjent etter, kan den skreddesyd akkurat slik kunden ønsker. Velger man å ha alle toaletter og sovekabiner på øvre dekk, så får man det, forteller Gotteberg. For eksempel har Sunseeker åtte dørvridere å velge mellom, og vil du svi av litt ekstra tar du den med gull og krystall.

– Slike dørvridere tror jeg bare en kunde har valgt, sier Gotteberg.

Premiere i september

Interiøret på den første båten er mørk med valnøttred, noe som skal være trendy på interiørfronten blant rikingene i Europa. Båten vises for første gang under Southampton boat show, som starter 12. september og varer fram til 21. september.

Sunsseker Predator 92 sport

Lengde: 28,15 meter

Bredde: 6,5 meter

Motor: Opp til 4869 hestekrefter

Drivstoffalternativ: Diesel

Maks fart uten overflatedrev: 36 knop

Maks fart med overflatedrev: 50 knop

Rekkevidde: Opptil 450 nautiske mil

Powered by Labrador CMS