Fiskedilla:

Lær klassisk fjordfiske

Vi fanger flatfisk og prøver klassisk fjordfiske i første film i serien «Fiskedilla».

Publisert Sist oppdatert

Sammen med Sølvkroken og fiskecampen Big Fish Aventure på Sørøya har vi laget en fiskefilm med vår fiskeekspert og medarbeider, Tommy Egra.

I Norge fisker nesten 80 prosent av befolkningen fra båt. Grunnet store dyp og ustabilt vær er det fjordfiske som er mest utbredt. Derfor var det naturlig at vi startet den første filmen i serien med akkurat dette emet. Kort fortalt er dette noe alle kan få til. Man trenger ikke dyrt eller avansert utstyr for å få fisk, og det er effektivt over hele landet.

Flatfisk først

I filmen starter vi med flyndrefiske. Dette er en utrolig inspirerende og artig fiskform, som spesielt slår an hos de unge og hos dem som liker skikkelig god sjømat. Fiskene tar vi på små krok og agn og vanligst er det å få sandflyndre, rødspette og skrubbe. Det er vanlig å få minst 5-6 andre arter, så fisket er helt topp med en «akvariumsbalje» i båten til barna eller for voksne som vil imponere med variert utvalg på middagsbordet.

FLATFISK: Små kroker og agn er forlokkende.
FLATFISK: Små kroker og agn er forlokkende.

Klassisk fjordfiske

Etter flyndrene er fanget, går vi over til det mest utbredte fisket. Pilk og opphenger (med eller uten agn). Her fanger vi torsk og sei, men det er ikke unormalt å få andre fiskeslag som uer, lyr, kolje, hvitting og steinbit på kroken når man fisker slik.

Big Fish Adventure er Nord-Europas største havfiskecamp og ligger på en av verdens beste havfiskedestinasjoner. Dette gjør det selvsagt lettere en vanlig å få mye og stor fisk. Allikevel, teknikkene vi viser er de samme som man bruker i resten av landet.

En av de viktigste teknikkene vi viser i filmen, er det å finne fisken med ekkoloddet, for så å bruke snellene til Sølvkroken, som hadde telleverk, for å finne dem. Med slike hjelpemiddel treffer man ”bulls eye” hver gang.

Flere filmer

Om en kort stund komme filmen om havfiske med agn i dypet. Her får dere se hvordan man fisker med følsomme stenger og stumme snører på flere hundre meter på åpent hav. Vi håper denne og de neste filmene kan gi deg praktisk informasjon og skikkelig fiskedilla.

Fiskedilla er produsert i samarbeid med Sølvkroken for å gi deg tips til fjordfiske. Videoen er sponset og inneholder produktplassering.  Båtliv er medlem av Fagpressen og publiserer på grunnlag av Redaktørplakat og Vær-Varsom-Plakat.

Powered by Labrador CMS