Alt på ett sted

Komplett limsett

Publisert Sist oppdatert

Dette er noe vi knapt nok har sett her hjemme, men som er å finne i mange kremmerboder på kontinentale messer: Komplette limsett pakket i hendige skrin.

Settet inneholder cyanoakrylatlim («superlim»), filler, eller fortykningsmiddel for justering av limets viskositet, rensemiddel, en kjemisk akselerator for liming av flater som må «låses» raskt, grunning og to typer tokomponent epoksymasser.

Med andre ord; her det meste av det man trenger av lim, trygt forvart i en solid eske. 

Messeprisen er vel 60 euro for proffsettet, som produseres av tyske Pasco Fix. Dette et stort merke med et godt rennomé på hjemmemarkedet. Demonstrasjonen av limet var svært så overbevisende, det er jo som regel messedemonstrasjoner. Men at Pasco Fix holder god kvalitet er det ingen grunn til å tvile på.

Settene selges naturligvis også på nettet og Pascofix har en dansk forhandler. Interessant nok har denne forhandleren funnet det nødvendig å advare kundene mot å kjøpe limsett hos uautoriserte forhandlere, for eksempel på ebay.

Firmaet har blitt kontaktet av netthandlere som har fått tilsendt dårlig lim som er kjøpt fra «bakgårdsbutikker» på nettet. Det kan være snakk om piratkopier, men cyanoakrylatlim har slett ikke ubegrenset holdbarhet, stadig ifølge det danske firmaet. Limet skal dessuten lagres mørkt og helst kjølig.

Powered by Labrador CMS