Økt vestbruk i Vestfold
Økt vestbruk i Vestfold

Økt vestbruk i Vestfold

Båtfolket i Vestfold er i følge politiet blitt flinkere til å bruke vest.

Publisert

BILDE: Flere hadde vest i båten i år enn tidligere. Blant dem som alltid har vest på er Emily Aker (8). Foto: Linn K. Hansen.

Av 633 kontrollerte var det kun 7 som manglet vester om bord i båten, skriver Vestfold Blad.  Statistikken gjelder for sommeren frem til 24. august.

– Det var en båt med mange om bord der ingen hadde vest. Vårt inntrykk er at folk er flinkere til å bruke vest, men det er helt umulig å sammenlikne statistikken år for år, sier Morten Skarpaas, Seksjonsleder trafikk, sjø - og miljø ved politiet i Vestfold.

Om dette bekrefter at folk er blitt flinkere mener Skarpaas likevel er umulig, ettersom antall kontroller og værforhold varierer fra år til år.

Han mener likevel å se en tendens til at folk er mer aktive i bruk av vest. Det er også flere som bruker vesten, og ikke bare  har den liggende i båten.  Det er per i dag påbudt å ha vester til alle om bord i båten- men ikke å ha dem på seg.

Farvannene i Vestfold er blant de mest trafikkerte områdene om sommeren. Fylket har foruten en egen stor båtpark med mange populære havner,  også all gjennomgangstrafikk fra Indre Oslofjord.

Powered by Labrador CMS