Korket i Cannes

CANNES (Båtliv): Tenk deg en futuristisk film, der en båt er alene på havet, som en kapsel. Bli med om bord i katamaranen Air 77 som er litt korket, bokstavlig talt.

Publisert

>> Se film

>> Se bildespesial

Vi er på Cannes international boat show, og ikke alle båter er som andre båter. Designeren Frédéric Sarfati produsenten Raphaël Krepser ønsket å lage noe annerledes. Resultatet er en 23,5 meter lang og 10,4 meter bred katamaran med en stor glasskuppel som kan minne om et slags drivhus vi gjerne ser på Mars i science fiction-drømmer, bortsett fra at designeren i dette tilfellet har realisert sin drøm.

Herlig dørk

Båter kan jo på mange måter være ganske så like, men blant 580 båter på Cannes international boat show er det lett å oppdage Air 77 i mengden. Den er gjort klar i siste liten. Vi går om bord på babord skrogside. Her er det ikke noe teakdørk. Dørken er i kork. Dette sparer ikke bare vekt, men er også behagelig å gå på når vi går rundt på den enorme flaten som denne båten byr på. Totalt er det hele 280 kvadratmeter boflate. Først kommer vi inn i den enorme og lyse salongen. Her kan det fort bli varmt, men når den store luka er åpnet foran, og døra er oppe akter, slipper det godt inn med luft.

Fiske fra lugaren?

Den 65 kvadratmeter store salongen er moderne med åpen kjøkkenløsning. På styrbord side er en stor salong som flere av gjestene på messa setter seg ned i for å stresse litt ned. På begge sider av salongen er det nedgang til hver skrogside, som har bad, toalett og til sammen fire lyse lugarer. Alle lugarene har også en luke ned mot vannet som gir trivelig lys, eller til og med fiskemuligheter for den som ønsker å strekke grensene.

Vi går ut på fordekket som også har korkdørk. På fordekket båten har korkdørk. Her er det også enorm plass til å sette opp det man ønsker av solsenger, bord, stoler eller hva man måtte ønske. Men det er ikke her man har med små barn, da man lett havner utfor kanten foran. Katamaranen har også en stor flybridge med styreposisjon.

Vannjet

Når 280 kvadratmeter dørkplass skal flyttes må det to motorer på 260 hestekrefter hver, og katamaranen har da en makshastighet på 20 knop. Men skal du kjøre økonomisk er 12 knop mer fornuftig, og ifølge produsenten bruker båten da 42 liter i timen. Båten kan også leveres med 2x600 hestekrefter om det skulle være ønskelig. Drivstofftanken er på 4000 liter. Med vannjet skal båten være lett manøvrerbar, og skroget stikker ikke mer enn 0,8 meter dypt, til tross for sine 35 tonn.

Se film (mer info under filmen):

Lengde: 23,5 meter (77 fot)

Bredde: 10,4 meter

Vekt: 35 tonn

Motor: 2x260 hk

Drivstofftank: 4000 liter

Maks fart: 20 knop

Vanntank: 2x1000 liter

Gulvareal: 280 kvadratmeter

Powered by Labrador CMS