Ranieri tilbake i Norge

Italienske Ranieri gjør comeback på det norske markedet med en lekker og rask konsollbåt med toalett.

Publisert Sist oppdatert

Mange nordmenn vil nikke gjenkjennende til navnet Ranieri. Den italienske båtprodusenten har vært uten norsk forhandler i snart ti år, men er nå tilbake med Viken Båtservice som importør. De stilte ut en lekker konsollbåt med toalett for vannleker og solbading.

Ranieri er Italias største produsent av fritidsbåter under ti meter. Det familieeide selskapet har siden 1966 bygget båter av god kvalitet med et særlig fokus på design og sjøegenskaper, ifølge den norske importøren.

Ranieri Voyager 21S Open var utstilt på Sjøen for alle med 150 hk utenbordsmotor fra Mercury på hekken. Båten kan leveres med motor etter kundens ønske, men messepris med denne motoren samt nordisk båtpakke var på 459.900 kroner. Startpris for båten med 115 hk er 399.990 kroner ifølge nettsiden til Viken Båtservice.

Eleganse

Ranieri føyer seg inn i trenden av store skjærgårdsjeeper, som vi så mange av på Sjøen for alle i år. Den bygget for dagsturer på fjorden med familie og venner, som vil sole seg og bade. Akterut er det en passasjerbenk og videre forover to kjøreseter. Under konsollen er det stuverom og toalett, og en ventil i konsollen sørger for lys.

Forut er det en sittegruppe, som enkelt kan omgjøres til en stor solseng. Båten har høyt fribord og virker enkel og praktisk å bevege seg rundt i.

Det finnes en rekke alternativer å velge mellom blant denne typen båter. Ranieri tilbyr litt italiensk eleganse til god pris. Ranieri Voyager 21S Open er en relativt rask båt, som gjør 39 knop med 150 hk. Båten har et steppet skrog som skal sørge for lavt drivstofforbruk og gode kjøreegenskaper.

Produsenten har gitt litt startstøtte til den norske importøren for å ta markedsandeler, får Båtliv opplyst på standen.