RÅKJØRER Skipper klager på Norled for råkjøring.
RÅKJØRER Skipper klager på Norled for råkjøring.

Klager på Norled for råkjøring

En båtfører skulle hjelpe en annen båtfører som hadde fått problemer ved Oscarsborg, så pløyde Norled forbi uten å senke farten. – Råkjøring! Båtene holdt på å bli knust, sier den erfarne skipperen Sigbjørn Hellerud. Han har sendt skriftlig klage til Norled uten å få noe svar.

Publisert

En erfaren skipper skulle hjelpe en annen båt som hadde fått problemer ved Oscarsborg. Motoren manglet olje og dette fikk han nå hjelp til av båten som var kommet til for å hjelpe. Båtene lå side ved side i leden ved fyret etter Håøya like før Oscarsborg. Det var godt synlig at båtene hadde problemer. Så kommer en hurtigbåt fra Norled forbi i stor fart, men i stedet for å senke farten, pløyde hurtigbåten rett forbi. – Dette skapte et hav for de båtene som hadde problemer og det var med nød og neppe det ikke skjedde en alvorlig ulykke og at båtene ble smadret, sier Hellerud. Nå har han sendt en klage til Norkled på råkjøring. Men ikke fått noe svar.

Klagen til Norled

Til info sendte jeg følgende klage til Norled i dag, skriver Hellerud til Båtmagasinet: Lå med min 35 fot og 10 tonn store stålbåt langsmed en mindre seilbåt, som hadde måtte stoppe motoren, da oljealarmen hadde gått. Han manglet olje og jeg hadde noe å gi han. Midt i seansen så jeg "noe" fór forbi mellom oss og Håøya. Det var en hurtigbåt fra Norled, men jeg fikk ikke med meg navnet.Noen ganger lurer jeg på om skipperen er utdannet? Han må jo se at her var det problemer å sette ned farten når han passerer? Det var bare så vidt seilbåten ikke fikk knust skroget på siden, da fendringen ikke var optimal grunnet det fine været og ikke en bølge på vannet. Skulle jo bare overlevere litt olje.En annen sak er at farten på båtene deres ikke er tilpasset skroget. Lager forferdelige bølger for oss småbåter rundt og i åpne havner langs leden.Vg å informere kapteinen om denne hendelsen. Båten passerte oss i dag 19.6.24, ca. kl. 1300. Synes det ikke blir skrevet for mye om uvettig kjøring både av yrkesfartøy og fritidsbåter, hvor skipperen ikke har fått med seg de hekkbølger de lager i feil fart i forhold til skroglengden. Små, som store båter er like ille på dette, men det kan bli store følger for de båter som ligger langs brygger ut mot leia. Hilsen Sigbjørn Hellerud.

Tyst fra Norled

Båtmagasinet har forholdt klagen til Norled og spurt om hvorfor skipperen ikke har fått noe svar på sin klage. Norled har svart at de har mottatt forespørselen og sendt den videre til Hurtigbåtavdelingen. Om de råkjører på sjøen synes de ikke å være like hurtige på land, for i skrivende stund har vi fortsatt ikke mottatt noe svar.