Kladdeføre for USA-båter

Salget av fritidsbåter på det amerikanske gigantmarkedet er redusert med en fjerdedel i løpet av ett år.

Publisert

Dette viser ferske tall fra det amerikanske analyseselskapet Info Link. Ifølge IBI News er salget av visse båttyper redusert med så mye som en tredjedel i forhold til 2007.

Info Links siste markedsrapport er basert på salgsdata fra over halvparten av det totale USA-markedet. Rapporten tar for seg hovedtallene fra måned til måned, men omfatter også en sammenligning av salgstallene for de to siste 12-månedsperiodene. Siste 12-månedersperiode gikk fra august 2007 til august 2008, og er dermed ikke direkte påvirket av de siste ukenes finanskrakk.

Tallene viser likefullt en ledgang i båtsalget på totalt 23.6 prosent. Båter over 14 fot med påhengsmotor er minst påvirket, selv om en salgsnedgang på 19,7 prosent er merkbart. Verre er situasjonen for båter med drev eller vannjet, her gikk salget ned ned 31,7 prosent. Typisk amerikanske sportsfiskebåter med påhenger er enda mindre populære, her var salgssvikten 32.1 prosent. Analyseselskapet har også målt salget av vannskibåter og vannscootere, og også disse tallene er dystre sett med produsentenes øyne.

Som følge av salgssvikt og økonomisk uro kutter båtbransjen i USA nå stillinger. I løpet av den siste halvannen uke er det kommer meldinger om nedskjæringer hos blant annetr Fairline, Mercury og Viking Yachts, mens Annapolis-baserte Fawcett ble reddet fra konkurs med et nødskrik tidligere i september.

Powered by Labrador CMS