Kjemper for seilsportssenteret

Askøy Seilforening ber om støtte fra alle seilinteresserte for å hindre at innseilingen til seilsenteret fylles igjen.

Publisert

AS Hanøytangen vil fylle igjen sundet mellom Vardøy og Vardeneset for å utvide industriarealet sitt, skriver Askøyværingen. Dette vil stenge inne seilsportssenteret til Askøy seilforening. Finn Espeseth i seilforeningen sier de vil gjøre alt for å finne fram til en best mulig løsing for alle parter.

Tippemidler

Senteret til Askøy seilforening er også fylkesidrettsanlegg for seilsport i Hordaland. Anlegget er bygget opp ved hjelp av blant annet tippemidler og en enorm dugnadsinnsats de siste årene.

– Det at anlegget er delvis finansiert av tippemidler medfører at kommunen blant annet må kunne garantere for at anlegget skal ligge der det ligger i minst 40 år, sier Espeseth.

– Det er også slik at Askøy seilforening brukte ti år på å finne dette stedet, slik at det er ikke så lett å finne en anen lokalisering, sier han.

Overkjørt

Forslaget om å stenge sundet ble behandlet i all hast av formannskapet på Askøy sist uke. Det gjorde at de fleste ble tatt litt på sengen av forslaget, og Espeseth sier seilforeningen følte seg noe overkjørt i starten. Etter et møte med kommunen føler Espeseth at de møter forståelse.

– Vi er interessert i å ha en god dialog med kommunen og vil bidra med kreative løsninger, sier han. Styreformann i AS Hanøytangen, Magnus Stangeland, sa tidligere i uken til BA at de ønsker å ha en positiv dialog med både kommunen og seilforeningen, og vil bidra med en løsning om seilforeningen skal flyttes. Espeseth sier de ikke har hatt noen dialog med Stangeland, og at de forholder seg til Askøy kommune.

Les hele saken her http://www.askoyv.no

Powered by Labrador CMS