Utstyrsnyheter

GIGANTISK: Metstrade er en bransjemesse og ikke åpen for publikum, men dimensjonene er uansett imponerende, både i antall utstillere og antall besøkende. Dette er kun én av seks messehaller.
SEANOVO: Er en av de mange kinesiske motorprodusentene og merket selges i enkelte vestlige land. Det finnes også en svensk importør av de prisgunstige maskinene, som er basert på «forrige generasjon» Yamaha.
RULE? Nei, men bortsett fra manglende logo er pumpene helt identiske med produktene fra det kjente varemerket. Kina er verdens verksted.

Nye merkevarer fra Kina

At mye av dagens båtutstyr lages i Kina vet vi. Men nå kommer kineserne i stadig større grad også med egne merkevarer. Av Jan Hanchen Michelsen

Publisert Sist oppdatert

På den gigantiske utstyrsmessen Metstrade (Mets) i Amsterdam før jul var det som tidligere år utallige anonyme stands med kinesiskproduserte småsaker som sjakler, beslag, kjettinger og lamper, samt en hel del produsenter med produkter som ikke er til å skille fra kjente merkevarer. Og dette skyldes neppe piratkopiering, her finner vi faktisk de som lager varene som selges under kjente navn.

Men det var i tillegg påfallende at en rekke kinesiske selskaper nå også hadde investert i logo- og merkenavnutvikling, med påkostete brosjyrer og elegante utstillinger. Kvaliteten på produktene virker langt mer overbevisende enn tidligere, så ikke bli overrasket om en ennå helt ukjent fabrikk fra megastaten i øst, et firma med et like ukjent varemerke om få år er et velkjent, etablert merkenavn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER