KART: Kart over Stavangerområdet sett fra OpenCPN
KART: Kart over Stavangerområdet sett fra OpenCPN

Flere muligheter for kart til OpenCPN

OpenCPN er et gratis navigasjonsprogram for de fleste PCer, men ferske norske kart har vært vanskelig å få tak i.

Publisert Sist oppdatert

Kartverket gjort en avtale med Renate Rosner Consult S.L. (RRC) som tilbyr nedlastning av norske elektroniske sjøkartdata fra Kartverket i sin nettbutikk. Kartene som dekker hele Norge koster 25,41 euro.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby våre brukere et komplett sett med norske sjøkart i vår portefølje av oppdaterte, «state-of-the-art» vektor-kart. Fritidsbåtflåten etterspør pålitelige og oppdaterte kart, et grunnleggende hjelpemiddel for planlegging av seilas og som er med på å øke sikkerheten til sjøs, sier administrerende direktør Andreu Aranda i Renate Rosner Consult S.L. (RRC), kommer det frem på nettsiden til Kartverket.

I avtalen mellom RRC og Kartverket er det krav om at sjøkartdataene skal oppdateres kontinuerlig, minimum to ganger i måneden. Dette er samme hyppighet som sikkerhetskritiske oppdateringer og rettelser til offisielle norske sjøkart fra Kartverket.

Renate Rosner Consult S.L. har også kart fra andre europesike land og USA for bruk sammen med OpneCPN.

Kartverket har fått pålegg fra Staten om å tilgjengliggjøre digital informasjon, men ønsker ikke å distribuere sjøkart direkte til folket, slik som det gjøre i USA. Kartverket bruker derfor en tredjepart til å tilgjengliggjøre kartene. 

LES OGSÅ: Ønsker ferske data fra kartverket

 

 

 

 

 

http://o-charts.org/shop/index.php?id_product=24&controller=product&id_lang=4

Powered by Labrador CMS