Telemarkskanalen

I DOKK: Etter et ublidt møte med fjellet på innsjøen Bandak står 'kanaldronningen' MS 'Victoria' nå i dokk på Stathelle.
I DOKK: Etter et ublidt møte med fjellet på innsjøen Bandak står "kanaldronningen" MS "Victoria" nå i dokk på Stathelle.

MS «Victoria» smalt i fjellet

Kanalbåten MS «Victoria» fikk en kraftig smell da den gikk på grunn lørdag. Nå er den historiske båten tatt ut av trafikk og ligger i dokk med bulk i baugen.

Publisert Sist oppdatert

Det er NRK som melder om uhellet som skjedde under turen fra Skien til Dalen lørdag 29. juli. MS «Victoria» omtales gjerne som «kanaldronningen» og er flaggskipet på telemarksvassdraget. Båten ble bygd i 1882 på Akers Mekaniske Verksted i Oslo, og i 1953 ble den ombygd fra damp- til motorskip. Båten var en viktig del av kommunikasjonen på 105 kilometer lange vannveien mellom Skien og Dalen i Telemark. Fra 1953 gikk «Victoria» tre ganger ukentlig til Dalen, men ble lagt i opplag i 1957 før den igjen gikk inn i turisttrafikk på vannveien fra Skien til foten av Hardangervidda.

Ifølge NRK hadde båten et sammenstøt med fjellet på Bandaksøy etter at den hadde kommet til Bandak, og at det var tap av styring som førte til uhellet.

SKADE: Kanalbåten har fått en bulk i baugen etter sammenstøtet sist lørdag.
SKADE: Kanalbåten har fått en bulk i baugen etter sammenstøtet sist lørdag.

MS «Victoria» skal ha fått en lekkasje, men kunne gå for egen maskin til Dalen og returnere til Skien. I skrivende stund står kanalbåten i dokk på Stathelle ved Langesund. Til NRK uttaler kommunikasjonsdirektør Marit Nilsen i Sjøfartsdirektoratet at det kun er rapportert skader i vannlinjen og at man undersøker skadeomfanget og årsaken til hendelsen.