Jeanneau satser på yachter
Jeanneau satser på yachter
Jeanneau satser på yachter
Jeanneau satser på yachter

Jeanneau satser på yachter

Jeanneau Prestige 50 har verdenspremiere på båtutstillingen i Paris, som åpner lørdag 6. desember.

Publisert Sist oppdatert

-    Med Prestige 50, som vil bli levert som flybridgemodell og cockpitbåt, tar Jeanneau skrittet fra vanlige motorbåter til yachter, sier Peter Heitmann som står for importen.

Heitmann har importert seilbåtene til Jeanneau i 28 år. I høst overtok firma importen av motorbåtene i Prestige-serien til Jeanneau. Den minste modellen i denne serien er på 30 fot. De to største, som får verdenspremiere i Paris, er luksuriøse 50 fotere.

Sertifikatfri

-    Med en skroglengde på 14,98 meter trenger man ikke sertifikat for å kjøre de nye modellene, understreker Heitmann.

Han tror at flybridgemodellen, med bakvegg mot akterdekket, vil ha det største potensialet i Norge, men ser ikke bort fra at noen vil foretrekke den linjelekre og lave S-utgaven. Denne modellen har en stor, sosial cockpit og en solseng med megadimensjoner. Fordelen med den åpne løsningen er blant annet at det finnes plass under solsengen til å oppbevare en relativt stor jolle.

Jenneau bygger motorbåtene med samme krav til kvalitet, materialer og utstyr som seilbåtene. I følge Heitmann gir det lette, sterke båter med førsteklasses finish som er lette å vedlikeholde.

Italiensk design

De to modellene har en samme innredning under dekk. Oppdelingen består av tre lugarer som alle har sine egne toalett med dusj. Byssa er sentralt plassert ved nedgangen fra cockpiten. Den har rikelig benkeplass, mange store skap og alt det utstyret som skal til for å tilbrede god mat om bord.

De nye modellene er konstruert av Jeanneau. De utvendige linjene og innredningen er gjort av det italienske designfirma Garroni Design. I innredningen dominerer duse tekstiler og trepaneler. Begge Prestigemodellene har en moderne, maritim stil. Vinduer i overbygget og skrogsidene gjør det lyst og hyggelig under dekk, heter det i pressemeldingen fra Heitmann.

Jeanneau 50 har en totallengde på over 16 meter. Bredden er 4,36 meter. Båten leveres standard med to Volvo Penta D9 motorer. Hver av disse har en effekt på 575 hester.