Jaguar som elsker vann

I lanseringen av stasjonsvognen Jaguar XF henger den britiske bilprodusenten også på deres første båt.

Publisert

Båtprosjektet til den britiske bilprodusenten, nå også kortsiktig båtprodusent, har fått navnet «The consept speedboat». Jaguars sjefdesigner Ian Callum som står bak ideen ønsker å vise hvordan deres designfilosofi også kan overføres til båter. Men Callum har ikke gjort dette alene. For å lage den perfekte båt har Jaguar konsultert med yachtdesign-spesialisten Naval Architecture og Seventy Seven Design.

Ingen storproduksjon

Med lanseringen av Jaguar XF har den også fått noe så uvanlig som en 20 fots designbåt på hengeren. Båten oppgis å ha plass til tre personer. Skroget er delvis av karbonfiber og dekket er av teak. Båten har flere detaljer som skal minne om Jaguar. Blant annet er lokket til drivstoffyllingen inspirert av den første serien av XJ.

Du finner neppe båten og hengeren på listen over tilleggsutstyr, da bilprodusenten opplyser at de ikke har planer om noen videre produksjon. Derimot har de store forhåpninger til deres nye XF Sportbrake som lanseres i Europa denne måneden. Og med båtprosjektet er det ikke noe tvil om at bilprodusenten har fått litt ekstra oppmerksomhet rundt lanseringen.

Inspireres av sportsbiler

Jaguar er langt fra den første bilprodusenten som får oppmerksomhet med sjøsetting. Flere sportsbiler har også fått drømmetegninger av lekre båter, som Audi. Designstudenten Stefanie Behringer fra Pforzheim Technical College i Tyskland tegnet en Audi Trimaran.

Og det er ikke første gang Audi har vært gjenstand for heftige båtdrømmer. I  2008 lanserte Vizualtech en båt med designpreferanser til Audi R8

Koeningsegg-konstruktør Johan Wejedal lanserte sin drøm om en Koeningsegg på kjøl, Porsche fikk sin egen båt allerede i 2008, som også har vært stilt ut på Båter i Sjøen i Lillestrøm. Amerikanske Malibu Boats har laget Corvette Limited Edition. Den italienske designeren Mauro Lecchi har tegnet Lamborghini med 1900 hestekrefter. Designprosjektet er 15 meter langt og med kjøl.

Lotus har i mange år vært på markedet med dykkebilen Lotus Elise, som har vært et av trekkplasterne på flere båtmesser. Lotus Elise er designet av James Bond-entusiasten Frank M. Rinderknecht som i 30 år har prøvd å realisere drømmen om en slik bil.

Se båtene som er brukt i James Bond-filmene.

Spesifikasjoner:

Lengde: 20 fot

Bredde: 2.04 meter

Dyptgående: 0,4 meter

V-bunn: 21 grader

Antall personer: 2+1

Powered by Labrador CMS