Ja, vi elsker rumperistere!

Båtliv har testet vannleker til å henge bak båten. Den enkleste enmannsringen viste seg å være favoritten til testpanelet, selv om de mer kuriøse lekene også slo godt an.

Publisert Sist oppdatert

Vi valgte seks forskjellige leker, alt fra den enkle, klassiske ringen beregnet på én person, til ”banan” og mer kuriøse tomannsleker i ymse varianter. Mangeårig instruktør ved Tomm Murstad Sjøleir, Atle Mordt, som har lang erfaring i føring av båt med vannleker på slep. Testpanelet var Asker-seilerne Steffen Hansen (15) og Carl Hermann Corneliussen (15), samt Caroline Lenngren (19) og Pernille Juell (19). De to siste har jobbet og vært elever ved Tomm Murstad Sjøleir i mange år, og har prøvd de fleste actionfylte leker som kan henges etter en båt.

Én versus flere

For de aller fleste er den enkle enmannsringen, den såkalte «rumperisteren» mer enn god nok. Den kan kjøres sakte etter snekka, og den kan svinge fra side til side i god fart, slik at den som sitter oppi, tar baklengs salto ut, slik som testpanelets Caroline Lenngren (19). At den kun har plass til én, kan nok være kjedelig hvis man er flere som vil sitte på samtidig, men det krever da at man er minimum fire personer til sammen. I tillegg til de som sitter på leken, og båtføreren, er det sterkt anbefalt at man har en ekstra person i førerbåten, som hele tiden følger med akterover. Denne personen bør sitte på dørken, for ikke å hindre sikten fremover for føreren. Det er for øvrig ingen formelle krav til kjøring av båtleker ut over de ordinære reglene basert på alder, fart og krav til båtførersertifikat.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS