– Ikke feil i andre kart

Kartverkets sjødivisjon hevder at kartfeilene kun gjelder de tyske kartene.

Publisert

Tyske NV Verlag kaller tilbake kart overs norskekysten på grunn av feil i rådataene fra det norske Kartverket.

–    Feilen gjelder kun de tyske kartene, og knytter seg til en filoverføring 25. Januar i år. Vi har overført nye data til NV Verlag 27. Mai, opplyser produksjonsdirektør Njål Tengs Abrahamsen til Båtliv.

På grunn av feilene i denne datakjøringen foretar Kartverket divisjon sjø nå manuell kontroll av dataene.

Les også: Nye kart kalles tilbake

Tilgjengelig

Tengs Abrahamsen forteller at det tyske kartselskapet har kjøpt en type data som ikke er de offisielle dataene som benyttes i profesjonell skipsfart. I dag går det i praksis et skille mellom kartdata som benyttes innen skipsfart og kartdata som benyttes i kart for fritidsbåter. Mange av aktørene i fritidsbåtmarkedet kjøper data som kan være av eldre dato.

– Ved kjøp av data fra Kartverket får aktørene i fritidsbåtmarkedet alltid siste versjon. Da oppdateringer fra aktørene kan skje forholdsvis sjeldent i forhold til de oppdateringer vi i Kartverket gjør, kan brukere risikere å motta oppdateringer til sine kartprodukter som er av eldre dato, utdyper han.

–    Vi jobber med å tilgjengeliggjøre offisielle rådata for fritidsbåtflåten. For tiden skjer det veldig mye spennende her i Kartverket, som kan gi bedre kartdata for fritidsbåtfolk i årene som kommer, sier Tengs Abrahamsen.

Han forteller at Kartverket ønsker å gjøre dataene tilgjengelig for allmennheten i størst mulig utstrekning. Det er også holdningen på øverste politiske hold. Kartverket tar i tilfeller som dette betalt for disposisjonsrett av data.

Les mer om sjøkart på Kartverkets hjemmeside her.

Powered by Labrador CMS