I kø for båtførerpøven

Arrangør av båtførerprøven frykter at det ikke er kapasitet til å gjennomføre eksamener for alle som ønsker det i sommer.

Publisert

Kursarrangør Ivar Tronsmo i  det nettbaserte båtførerkurset Livredd bekymret for mulighetene for folk til å ta eksamen i sommer.  Han mottar over 20 eksamenspåmeldinger daglig, men har ingen sensor fra slutten av mai.

– For mai måned har Livredd allerede mottatt 130 påmeldinger til eksamen i Oslo, fortsetter denne trenden vil vi motta ytterligere 2-300 flere påmeldinger før mai er omme. Det har vi ikke kapasitet til å avvikle.  Et problem er også at vår sensor skal på langtokt med seilskuta og blir borte i hele sommer.  På lista over testsenter i Oslo ser jeg ikke umiddelbart noen som har kapasitet til å dette og som har åpent i sommer. Hvordan tilbudet vil bli for kandidater fra resten av landet i sommer har jeg liten oversikt over, men jeg frykter at ikke alle som vil avlegge eksamen får gjort dette i sommer, sier Tronsmo.

Båtliv har forsøkt å få kommentarer til problemstillingen fra Norsk Test, som har fått i oppdrag fra myndighetene til å gjennomføre eksamen til båtførerprøven. Vi har ringt og mailet Norsk Test for å få svar på om de har kapasitet til å gjennomføre eksamener for alle som ønsker å gjøre dette i sommer.

Tronsmo mener man kunne løse kapasitetsproblemet ved å sette opp et testsenter med ti PCer som var bemannet og åpent åtte til ti timer om dagen. Etter hans oppfatning ville dette være tilstrekkelig for avvikle eksamener i Oslo. 
 


Powered by Labrador CMS