Svenske eksperimenter

Nimbus bygger hydrogenbåt

Med en 305 Coupe som testplattform skal den svenske båtbyggeren Nimbus teste om hydrogen har en fremtid som driftstoff for båter.

Publisert Sist oppdatert

Bildet: Jan-Erik Lindström fra Nibmbus og Per Wassén fra PowerCell under lanseringen av samarbeidsprosjektet. FOTO: PowerCell

Ikke lenge etter at Nimbus lanserte elegante 305 Drophead med el-drift fra Torqeedo og BMW kommer nyheten om at båtbyggeren i Gøteborg vil ta el-driften et hakk videre. Batteriene på en el-utgave av Nimbus 305 Coupe skal erstattes av modulære brenselceller fra Powercell Sweden.

Les mer om el-drevne Nimbus 305 Drophead.

Ifølge en pressemelding har Nimbus og Powercell Sweden inngått en intensjonsavtale om å starte testprosjektet, som rett og slett skal undersøke mulighetene for å drive båter med hydrogen og brenselceller. Noen kunderettet produksjon er det altså ikke snakk om med det første. 

Båten skal utstyres med Powercells hydrogenpakker på enten 50 kW eller 100 kW. Dette er systemer som i utgangspunktet er utviklet for bilindustrien, og som også kan nyttegjøre seg andre drivstoffer enn ren hydrogen.