Båtferie i Norge:

INDRE LEI: Den smale leia på innsiden av Hustadvika går gjennom trange sund og under lave bruer.
INDRE LEI: Den smale leia på innsiden av Hustadvika går gjennom trange sund og under lave bruer.

Indre leia på Hustadvika er utfordrende, men vakker

Fra Bjørnsund eller Bud og nordover går det en fascinerende lei over Hustadvika. Den indre leia er utfordrende, men vakker og skjermet mot storhavet i vest.

Publisert

Når man studerer et kart over Hustadvika, ser det ut som om noen har tippet et grus-lass i havet. Enten man velger den indre eller ytre leia, må man følge godt med i kartet. Det er imidlertid ingen tvil om at naturopplevelsene og nytelsen ved båtturen er størst om man går den indre leia, noe som er helt uproblematisk med de fleste fritidsbåter.

Ofte går vi fra A til B gjennom kjente farvann for å slippe å følge så nøye med i kartet. Men tar vi oss besværet med å navigere i nytt farvann, åpner det seg plutselig et nytt landskap. Man risikerer dessuten å bli lokalkjent, og ingenting er så gøy som å være på fornavn med en skjærgård langt hjemmefra.

Sørlandskysten fra Farsund og østover er ikke like rik på valgmuligheter som kysten mellom Stavanger og Stad. På Sørlandet følger man som regel hovedleia med noen mindre avstikkere. Men mange skjærgårder langs kysten er så rik på valgmuligheter og godt merkede leder, at anstrengelsene med å velge en ny rute som oftest betaler seg. Utfordringen er å vite hvilken lei man skal velge, særlig når man nærmer seg et farvann for første gang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS