Hundre fot eleganse

Den norske designeren Kurt Strand har vært med på utviklingen av Grand Ray Elegance 100 som nå skal bygges.

Publisert

Det er Ned Ship Group i Tyrkia som skal bygge Grand Bay 100 Elegance, en superyacht på 30 meter som vil skille seg ut i mengden. Yachen er designet av Kajan Yacht Design og Strand-Crafts Yachts som har spesialiert seg  en-type motoryachter. Denne yachten får en cruisingfart på 20 knop, og en makshastighet på 32 knop. Yachten er designet for å seile rundt på alle verdenshav. Selv om den er på 30 meter blir den motorisert med Volvo Penta IPS.

Raskere og mer miljøvennlig

Denne motoriseringen vil ifølge konstruktøren gi hele 40 prosent lengre rekkevidde, og 20 prosent høyere fart. Dette vil igjen redusere forbruket med 30 prosent og tilsvarende i utslipp. Støynivået fra motorene vil også bli halvert med denne motoriseringen, ifølge konstruktøren. Og med Volvo IPS blir det naturlig nok også joystick-docking på 100-foteren.

Seks lugarer

Yachten får en rommelig salong, designet for åtte gjester, men en større salonggruppe lenger akter. Vil man sitte ute er det bare å trekke lenger bak og sette seg til rette i salonggruppa på akterdekket. Eierlugaren blir ved baugen, og får også et stort og elegant baderom.

Båten får en stor flybridge, der det er tegnet inn både en sofagruppe, pantry og et boblebad. Akter for bardisken på flybridgen er det rikelig med plass til solsenger. I tillegg er det tegnet inn fem andre lugarer, en av dem tiltenkt som mannskapslugar.

Lengde: 30 meter

Bredde: 6,8 meter

Motor: Volvo Penta IPS

Powered by Labrador CMS