Halvparten mangler redningsvest

Mange kjæledyr er gode svømmere, men de kan fort få panikk om de faller over bord. Likevel er det mange som ikke sikrer dyrene på båttur.

Publisert Sist oppdatert

En ny undersøkelse viser at kun halvparten av de som har med kjæledyret på båttur konsekvent bruker redningsvest.

Hasse Lindmo mener alle kjæledyr i båt bør ha på seg redningsvest.
Hasse Lindmo mener alle kjæledyr i båt bør ha på seg redningsvest.

Hasse Lindmo, direktør for kommunikasjon i Redningsselskapet er tydelig på at man bør ha redningsvest til hund ombord:

– Selv om mange hunder er gode svømmere, kan de få panikk dersom de faller over bord, og de kan raskt bli utmattet og nedkjølt. Det kan også være vanskelig å finne igjen og løfte en hund som ligger i vannet, og vi anbefaler derfor å velge vester med håndtak på ryggen slik at hunden kan heises om bord dersom den havner i sjøen.

Ifølge kjæledyrundersøkelsen 2022 skal hele to av tre kjæledyr på ferie med eierne sine i år. Det er en dobling fra i fjor. Undersøkelsen er utført via den nettbaserte tjenesten YouGov på vegne av dyrebutikkjeden Musti.

Hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, advarer mot å ta lett på sikkerheten på båtturen. Hun tror en del ikke bruker redningsvest på hunden fordi de tror det er plagsomt eller unødvendig. Det mener hun er feil:

– I dag lages det redningsvester i mange forskjellige størrelser, slik at både sikkerheten og bevegelsesfriheten er bedre. Test gjerne ut vesten i trygge omgivelser i god tid før dere skal ut på ferie eller på båttur. Det å la hunden ha på vesten på forhånd, kan hjelpe den med å venne seg til den, sier hun i en pressemelding.

Hundeekspert Magda Nawrocka.
Hundeekspert Magda Nawrocka.