Hansvik med to nye kombibåter

Komfort i all slags vær er det Hansvik reklamerer med når de nå lanserer sin nye generasjon kombibåter.

Publisert Sist oppdatert

Og Hansvik har virkelig tatt steget opp i den moderne båtverdenenen med sin nye kombiutgave. Den har samme skrog som HT-utgaven som ble lansert i fjor.

    For å tekkes kravstore kunder, lager man både en rå fiskerutgave og en mer ”kaffe latte” speedsjark med walkaroundbåtens look, Førstnevnte med bråsinte ”øyebryn” og ruta på skrå utover.

    Den mer urbane fiskeren får ”bakoversveis” med HT-tak og vindusruta slik vi er vant til på DC-båter.

    Dette blir ingen billigbåt, rundt en halv million er mye penger for en 22-foter. Hansvik svarer med at dette blir en solid og sterkbygget båt, beregnet på tøff bruk og mye sjø.     Den vil også bli godt utstyrt i grunnpakken, og de har videreført bruksegenskapene fra den gamle kombiserien som har vært en av Norges mest solgte mini speedsjarker.

    Båten er forholdsvis bred, 2,50 meter gir mye plass både inne og ute. Og utnyttelsesgraden er sjelden god. Tre kvadrat akterdekk er mye på en så liten båt. Inne er det likevel gitt plass til kokeapparat og vask bak stolene. Under dekket er det en liten v-køye som kan fungere som trang overnattingsplass om man må. Det er lukket aktervegg, noe som gjør dette til en helårsbåt.

    Båten leveres med 150 hk Honda firetakt. Og nettopp Honda og Kellox Norge spiller en sentral rolle i utviklingen av denne båten. Hansvik har fått tilført finansielle muskler og drahjelp i utviklingen av disse to nye båtene.

    –Vi er optimister tross nedgang generelt. I desember ansetter vi derfor 15 nye i vår produksjon, og vi har klokketro på og utvikle det vi kan best, sier Roger Hansvik.