Bekkjarvik.jpg NOMINERT: Idylliske Bekkjarvik i Austevoll er en av landets mest populære gjestehavner, som nok en gang er nominert i kåringen av årets gjestehavn. (FOTO: ATLE KNUTSEN).
Bekkjarvik.jpg NOMINERT: Idylliske Bekkjarvik i Austevoll er en av landets mest populære gjestehavner, som nok en gang er nominert i kåringen av årets gjestehavn. (FOTO: ATLE KNUTSEN).

Dette er de nominerte - stem på din favoritt!

Leserne har foreslått hele 51 gjestehavner i kåringen av årets gjestehavn 2021. De som fem som har blitt nominert flest ganger, går videre til avstemming. Stem på din favoritt!

Etter en vurdering av de 51 forslagene opp noen kriterier, er dette listen over finalister i kåringen Årets Gjestehavn 2021:

1. Bekkjarvik gjestehavn, Austevoll

2. Våge Hamn, Tysnes

3. Skartveit gjestehavn, Halsnøy

4. Oscarborg gjestehavn, Drøbak

5. Stavern gjestehavn, Stavern

Frem til 14. mai kan du være med å stemme frem vinneren av utmerkelsen Årets gjestehavn 2021 på batmagasinet.no Vinneren blir kåret den 1. juni og blir tildelt diplom, flagg, heder og ære.

Kriterier

Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn er basert på båtbrukernes opplevelse og preferanser. Det er ikke en klassifisering av gjestehavner etter formelle krav, men havner som foreslås vil likevel bli vurdert mot noen grunnleggende kriterier før den blir nominert. I denne kåringen er det leserne som foreslår og stemmer frem Årets Gjestehavn.

Det er fritt frem å foreslå og stemme frem en vinner av Årets Gjestehavn, men før en havn nomineres vil Båtmagasinets jury kvalitetssikre at havna imøtekommer disse grunnleggende kravene:

1. Havna må være en offentlig eller privat drevet gjestehavn (ikke naturhavn).

2. Havna må være åpen for alle som ønsker å besøke den.

3. Havna må ha grunnleggende fasiliteter som sanitæranlegg.

4. Havna må tilfredsstille kravene i temaveilederen til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) for brannsikkerhet i havner beregnet for småbåter.

5. Året etter at en havn har vunnet prisen, er ikke havna kvalifisert til å bli nominert.