ÅRETS GJESTEHAVN 2022

Skartveit gjestehavn utenfor Stavanger er blant årets nominerte gjestehavner.

Dette er finalistene for 2022 - stem på din favoritt!

16 gjestehavner ble nominert i kåringen av årets gjestehavn 2022. De seks som har blitt nominert flest ganger, har gått videre til finaleavstemming. Stem på din favoritt!

Publisert Sist oppdatert

Etter en vurdering av de 16 forslagene som er nominert, er dette listen over finalister i kåringen Årets Gjestehavn 2022:

  • Helgøysund marina
  • Våge Hamn
  • Horten gjestehavn
  • Husnes gjestehavn
  • Mandal gjestehavn
  • Oscarborg gjestehavn


Frem til 6. mai kan du være med å stemme frem vinneren av utmerkelsen Årets gjestehavn 2022 på batmagasinet.no. Vinneren offentliggjøres 16. mai og blir tildelt diplom, flagg, heder og ære.

Kriterier

Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn er basert på båtbrukernes opplevelse og preferanser. Det er ikke en klassifisering av gjestehavner etter formelle krav, men havner som foreslås vil likevel bli vurdert mot noen grunnleggende kriterier før den blir nominert. I denne kåringen er det leserne som foreslår og stemmer frem Årets Gjestehavn.

Det er fritt frem å foreslå og stemme frem en vinner av Årets Gjestehavn, men før en havn nomineres vil Båtmagasinets jury kvalitetssikre at havna imøtekommer disse grunnleggende kravene:

1. Havna må være en offentlig eller privat drevet gjestehavn (ikke naturhavn).

2. Havna må være åpen for alle som ønsker å besøke den.

3. Havna må ha grunnleggende fasiliteter som sanitæranlegg.

4. Havna må tilfredsstille kravene i temaveilederen til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) for brannsikkerhet i havner beregnet for småbåter.

5. Året etter at en havn har vunnet prisen, er ikke havna kvalifisert til å bli nominert.