De store prosjektene

Bare den 140 meter lange «Victory» vil rokke ved ti-på-topp-lengdelisten. Yachten er nettopp sjøsatt. Om den blir ferdig i 2015 eller 2016, skal være usagt.

Publisert Sist oppdatert

Bare to yachter på over 100 meter blir sjøsatt neste år. I Italia bygges «Privilege One», som blir 126 meter lang. Kleven Verft blir også ferdig med den 107 meter lange ekspedisjonsyachten de har under bygging, i 2015. «Privilege One» er til salgs. Prisforlangende er drøyt tre milliarder kroner. Så mye får verftet garantert ikke for yachten.

Gigantiske seilyachter

I 2016 blir det, hvis alt går etter planen, sjøsatt to gigantiske seilyachter. Det tyske verftet Nobiskrug har under bygging en yacht med kodenavnet «White Pearl». Lengden skal være 147 meter. Enkelte tyske kilder mener det er russeren Andrej Melnisjenko som er kjøperen. Helt umulig er det ikke. Han eier den 119 meter lange yachten A med de futuristiske linjene designet av Philippe Starck. A ble bygd i all hemmelighet ved det samme verftet.

Kaldbakt

Mer åpenhet er det om den spektakulære seilyachten som bygges i Tyrkia. «Dream Symphony» blir 141 meter lang. Den bygges i en avansert metode hvor treverk i mange lag mettes med epoksy. Kjølen ble strukket i 2011. Dykstra & Partners har konstruert, og Ken Freivokh designet. Yachten er ikke solgt foreløpig. Muligens bygger verftseieren Valeriy Stepanenko yachten til eget bruk?