Gigantbåt på billigsalg!

Vi utroper herved Delphia 1350 Escape til Europas billigste motorbåt i sin størrelse. Og den er for første gang på vei inn i en fjord nær deg. Første stopp er på messa Båter i sjøen i Sandvika, som starter torsdag i denne uka.

Publisert

>> Se bildespesial

Å kalle Delphias nye 45-fots motorbåt for et slagskip vil værer å ta i … litt! Men du skal reise langt før du finner en båt i denne størrelsen som er billigere og bedre. Den kan til og med bli en trendsetter når morgendagens båtkunder setter sjøbein. Dette er noe oppsiktsvekkende konseptuelt nytt og annerledes.

Mange rister på hode av både form og løsninger, men smak er noe vi ikke tester eller ønsker å ta stilling til. Dette er en båt som fungerer slik vi ser for oss at morgendagens markedstilpassede motorbåter skal gjøre. Her prioriteres bokomfort og miljø i åtte knop, fremfor høyhastighetssertifikat og edle tresorter.

Se film (teksten fortsetter under filmen):

1,5 millioner er billig

For 1,5 millioner kroner får du en komplett båt med baug og akterpropell, kartplotter, 85 hk motor fra verdens største industrimotorfabrikant, Kubota/Nanni. To bad, tre doble sovelugarer, bysse og salong både oppe og nede, rikelig med stuverom, og et fordekk som satte oss på tanken om at dette var et slagskip. Akterdekket er det eneste som fremstår litt trangt. Her er det ingen mulighet til å dekke et bord, men til gjengjeld kan du åpne skyvedørene ut mot akterdekket, slik at du får en åpnere følelse når du velger å servere familien oppe i styrehussalongen. Båten leveres også i en åpen versjon hvor det ikke er dører ut mot akterdekket. Når vi er inne på versjoner, leveres den i hele fire utgaver, med forskjellige innredningsløsninger. Alt fra fire lugarer med ett eller to bad, til vår versjon med tre dobbeltlugarer og to bad. Prisforskjellene er her minimale, uansett hvilken løsning du faller ned på.

Kvalitet for lite penger

Du får en forholdsvis moderne båt med linjer tilbake til Chris Crafts Constellation-serie fra sekstitallet, men med enkle, fungerende og rimelige løsninger. En båt som har hentet de fleste innredningsideer og ellers mange løsninger fra moderfabrikkens seilbåter. For polske Delphia er først og fremst kjent for sine mange seilbåtmodeller. Ifølge redaksjonssjef Axel Nissen-Lie i Seilas er Delphia det verftet i Europa som leverer best kvalitet for minst mulig penger. Han har i mange år sittet i juryen som kårer årets seilbåter i Europa, og har lang erfaring med testbåter fra Delphia-verftet.

Dette er en båt du bør få med deg på årets messe. 380 grader utsikt og strandlinje, en bedre og billigere hytteløsning på kjøl skal du lete lenge etter.

Les den fullstendige testen i neste Båtliv nummer åtte som kommer ut i slutten av september.

Tekniske spesifikasjoner:

Lengde: 13,50 m

Bredde: 3,83 m

Dyptgående: 0,86 m   

Totalvekt: 9500 kg

Maks motor: 115 hk

Tank: 300 l

Vanntank: 220 l

Septiktank: 94 l

Høyde: 4,0 m   

CE: B - 8

Design: Andrzej Skrzat

Pris: 1,5 millioner testbåt

Powered by Labrador CMS