Garmin:

MER KART: Navionics leveres snart både med BlueChart og Navionics.
MER KART: Navionics leveres snart både med BlueChart og Navionics.

Inkluderer Navionics med BlueChart

Garmin har frem til nå ikke tillat annet enn dere egen kartløsning Blueshart til deres plottere. Neste år blir det nye muligheter.

Publisert Sist oppdatert

I fjor kjøpte Garmin Navionics, uten at det har skjedd så mye. Frem til nå. I en pressemelding skriver Garmin at de lanserer Garmin BlueChart g3 og BlueChart g3 Vision, en ny serie med kart som kombinerer det beste fra Garmin og Navionics.

Detaljer

Garmin skriver at de nye kartene leveres med det de beskriver som overlegen dekning og detaljerikdom. Både BlueChart g3 og BlueChart g3 Vision tilbyr Auto Guidance1, en teknologi som søker gjennom sjøkartet for å foreslå og lage en rute basert på ønsket dybde og høyde.

– Med fokus på utvikling av de beste sjøkartene  kombinerer Garmins nye g3-serie det beste fra både Garmin og Navionics, sier Dan Bartel hos Garmin i pressemeldingen.

– I de nye kartene tilbyr vi båtføreren den høyeste kvaliteten, den beste kartdekningen og detaljerikdommen som er tilgjengelig på markedet, legger han til.

Bedre bunntegninger

Den nye kartografien skal ha hentet det beste fra både Garmin og Navionics. Dette skal hjelpe båtføreren med å oppdage bunnkonturer, tidevann og strømmer. Med sømløs kartvisning, ned til en fots fiskekonturer, vises ett detaljert fiskekart, i tillegg vises foto fra havner og marinaer. I den nye serien inngår Auto Guidance i alle sjøkartene.

For mer detaljerte kart blir trolig BlueChart g3 Vision den beste løsningen for Garmin-plotterne. I disse kartene inngår alt fra BlueChart g3, i tillegg leveres høyoppløste satellittbilder som slal gi ett realistisk bilde av omgivelsene. Unike 3D-bilder, inklusive MarineEye og FishEye, viser ett ekstra perspektiv både over og under vann. Flyfoto viser detaljer fra kaiområder, havner og marinaer og er spesielt viktig for den som besøker en havn for første gang.

BlueChart g3 og BlueChart g3 Vision beregnes å være tilgjengelig i mars 2019, ifølge pressemeldingen.