Garmin med ny GPS-serie
Garmin med ny GPS-serie

Garmin med ny GPS-serie

Garmin lanserer en ny GPS-serie med trykksensitive skjermer, beregnet for både bil og båt.

Publisert Sist oppdatert

GPSMAP 600-serien er med trykksensitive skjermer, det vil si at du berører skjermen når du skal gjøre nye valg, skrive inn stedsnavn eller endre innstillinger. Garmin opplyser at GPSMAP 640 leveres ferdig opplastet med navigasjonskart både for bil og båt, men dette vil trolig bare gjelde for USA, hvor sjøkart er gratis. For resten av verden gjelder GPSMAP 620, som skal ha de samme løsningene som 640, men uten sjøkartet, som må kjøpes separat på grunn av rettigheter.

Produsenten opplyser at serien kommer med lyssterke 5,2 tommers skjermer med 800 x 480 bildepunkter. Den nye serien vil også ha muligheten til å presentere det samme som vises på de store plotterne, som for eksempel 3D-kart, som viser hvordan bunnen ser ut.  Bilnavigasjonen vil også få med seg stemmen som forklarer veien.

Med GXM 40-antennen, som selges separat, skal GPSMAP 640 ha tilgang til en værsatellitt, og GPS-enheten vil vise været med grafer og grafikk, som vindretning og vindhastighet, men dette blir også dessverre bare å gjelde i USA. Med 620 som er for den øvrige verden blir det mer en vanlig plotter, uten værdata og ferdig innlastet sjøkart. Produsenten opplyser at 620 til gjengjeld blir 200 dollar billigere enn 640, som får en veiledende utsalgspris på 1200 dollar.