Garmin lokker med mye cash for Raymarine

Marine elektronikk firmaet Garmin har lagt frem et tilbud i kontanter til aksjonærene i Raymarine om å kjøpe rivalen.

Publisert

Drakampen om elektronikkgiganten Raymarine fortsetter. Etter at Raymarine nå har sett seg om etter mer kapital og eventuelle nye eiere i over ett år, skal tilbudet til Raymarines aksjonærer være meget bra ut fra dagsens lave aksjekurs. Allerede i juni i fjor skal Raymarine ha tatt kontakt med sin rival med tanke på et salg. Nå er de i følge International Boating Industry mye nærmere et oppkjøp enn noen gang.

Dersom avtalen om oppkjøp godkjennes av styret til Raymarine, skal aksjonærene løses ut med 12,5 millioner pund (112,5 millioner nok). Samtidig tar Garmin over gjelden i Raymarine som sist dette ble publisert var på 91,6 millioner pund. Samlet kjøper da altså Garmin Raymarine for 103,1 millioner pund. Dette tilsvarer nesten en milliard i norske kroner.

Etter nedgangen i verdens finansmarkeder i 2008, falt etterspørselen betydelig etter elektroniske marineprodukter av den typen som produseres av Raymarine, Garmin og andre aktører. Raymarine er til forskjell fra Garmin fokusert utelukkende på dette markedet og gikk inn i denne nedgangskonjunkturen med en betydelig gjeld. En situasjon som forsterket seg under selve finanskrisen.

Det er Garmins oppfatning at kjøpet av Raymarine vil intensivere konkurransen i det verdensomspennende marine elektronikk markedet, og at kundene fortsatt vil dra nytte av et bredt utvalg av høykvalitets produkter. Garmin er av den oppfatning at den utvidede gruppen vil gi et vesentlig forbedret tilbud til kundene enn det som gjelder i dag. En effektivisering og en bredere produktportefølje gjør at Garmin og Raymarine støtter hverandre i markedet.

Garmin er på lik linje med Raymarine et globalt selskap med hovedvirksomhet sine i USA, Europa og Asia (Taiwan). Garmin har i overkant av 8000 ansatte over hele verden. Garmin er i følge NASDAQ børsen verd cirka 7.5 milliard dollar.


Powered by Labrador CMS