Fyllekjører til sjøs kræsjet i redningskrysser

Politiet jaktet igår mistenkt fylleseiler ved Askøy som stakk av med båten etter å ha kollidert med redningskrysseren «Kristian Gerhard Jebsen».

Publisert

Politiet hadde mistanke om at føreren av båten hadde promille. Båten stakk av fra stedet etter sammenstøtet med skøyta. Båten ble deretter liggende 70-80 meter fra land i Florvåg mens båtføreren tilsynelatende ikke villig til å legge til kai, der en politipatrulje ventet.

Politiet sendte deretter ut politibåten «Kjølen» for å pågripe båtføreren som ble kontrollert med alkometer med negativt resultat, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad, til BA.no. Føreren ble senere fraktet til legevakt for å avlegge en utvidet blodprøve.

Skader i baugen

Båten har tydelige skader i baugen og øyevitner forteller at føreren var nær ved å falle over bord. Flere båter kunne ha vært truffet, men det var bare redningskrysseren «Kristian Gerhard Jebsen» som lå til kai ved Kleppestø som ble pårent aktenfra.

– Vi fikk ingen skader. Det gikk verre med den andre båten, uttaler besetning på fredningskrysseren til BA.no.

«Kristian Gerhard Jebsen» er i tjeneste i kveld og kollisjonen vil ikke få konsekvenser for redningsselskapets beredskap.

Powered by Labrador CMS