Full fart med ny daycruiser

Beneteau fosser inn på det norske markedet med små motorbåter, og her er nyheten 750 Cabrio.

Publisert

Daycruisere med utenbordsmotorer er blant vinnerbåtene på båtmarkedet om dagen. Den franske storprodusenten Beneteau stiller ut en helt ny 24-foter på «Båter i sjøen». Modellen heter Beneteau 750 Cabrio, og bygger på samme air-step skrog som 750 Sun Deck og 750 Walk Around.

Den nye daycruiseren har alt man forventer av en slik båt: Stor cockpit med mange sitteplasser, lite fordekk, en kabin med soveplass for et par personer, kokebluss og vask samt i tillegg toalett med septiktank og saltvannsspyling. Under dekk er det både romslig og lyst, med to koøyne i skroget og en luke i dekket.

Sikker og enkel

Med Suzuki DF 250 hester på hekken, og fullt utstyrt og ferdig til bruk, koster båten 594.900 kroner i Norge. Dette er 20 prosent lavere pris enn jevnstore Ibiza 24, som bygges i Norge. Beneteau bygger sine båter med vakuumstøp og datastyrt fres i en helt ny gigantfabrikk i Polen, det det bygges 7000 båter i året. Erling Sande A/S selger både Beneteau og Ibiza i Norge, og markedssjef Stein Harald Jørgensen beskriver båten slik:

–    Cabrio 750 er en båt som er sikker og enkel. Skroget er veldig stødig og det er nesten ingen planingsterskel. Mange passasjerer sitter høyt og godt i cockpiten med god utsikt fremover, og en lang vindskjerm sørger for god le også i fart, sier han.

Jørgensen sier at Beneteau ønsker å nå ut til et bredere båtpublikum med denne båten. Målgruppen er folk som vil ut på sjøen og kose seg, mens Ibiza henvender seg til et litt mer kresent publikum som ønsker mer fart og finnish.

Toppfarten til Cabrio 750 ligger likevel på 40 knop, og båten gjør rundt 30 knop på marsjfart med 250 hestekrefter på hekken, så båten er slett ingen sinke.

Powered by Labrador CMS