Førsteinntrykket: AMT 215 PH. Sprek og praktisk finne

Nauvo, Finland: Nyheten AMT 215 PH er en meget velkjørendestyrehusbåt. Slike er det ikke mange av på markedet.

Publisert

Ikke et vondt ord om de utallige fransk-polske styrehusbåtene som har oversvømmet markedet de siste årene. De duger flott til sitt bruk, men inspirerende sjøbåter er de færreste av dem – og finishen sladrer som regel om at det ikke er mulig å bygge billigbåter som samtidig oser av soliditet.

Da er historien en annen med AMT 251 PH. Denne første finskbygde styrehusbåten er innredningsmessig konvensjonell, men styrehuset er montert på et velprøvd, småsportslig daycruiserskrog. Som en ekstra trygghet markedsfører AMT sine båter med slagordet «always to port»: alltid til havn. Takket være robust konstruksjon og store flytetanker skal båtene tåle mye mishandling og virkelig stygge uhell før de må søke nødhjelp.

Båtliv prøvekjørte nykomlingen i Finland i sommer, og straks vi kom om bord, ble det klart at dette var en helt annen båt enn de masseproduserte stammeslektningene. Støynivået fra Honda-maskinen er utrolig lavt, mens den godt dempede bølgestøyen varsler om påkostede materialer og et solid skrog. Og selv om innredningen fremstår som nøktern, holder materialer og monteringsrutiner høy standard på de tekniske installasjonene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS