Follo-politiet jakter på ny båt

Politiet i Follo vurderer nå ny båt til sin sjøtjeneste. Det skal stå mellom tre RIBer til godt over millionen per stykk.

Publisert Sist oppdatert

Over nyttår går den femårige leieavtalen på Follo-politiets nåværende båt ut. Da skal båten, en RIB av typen Goldfish 28 med en 270 HK dieselmotor leveres tilbake til Goldfish Boat AS i Son, skriver Østlandets Blad på nett. Nå er derfor jakten i gang på ny båt bekrefter lensmann Thor Anders Aamodt i Frogn.

Hvor mye Follo-politiet har å rutte med til båtkjøpet, vil Aamodt ikke ut med, men de tre båtene som vurderes koster alle godt over millionen. De tre båtene som skal være aktuelle i følge ØB, er en demobrukt Rupert 32. Dette merket er kjent for politiet fra før, og brukes av beredskapstroppen. Det er også snakk om å gå videre med en ny Goldfish 25 foter. Tornado er det tredje merket som er under vurdering. Det er ikke tatt noen avgjørelse foreløpig, men lensmannen sier at de har hatt sjøtjeneste og politibåt siden 80-tallet og at dette skal man fortsette med. Til neste år blir det da i egen ny båt.

Når den gang gamle Follo politikammer kjøpte sin første politibåt, var det de ansatte som gikk sammen og spleiset på båt. Denne ble så leid ut til politikammeret, i følge Østlandets Blad. Senere gikk justisdepartementet inn og tok ansvaret for driften av båten.

I neste nummer av BÅTLIV kan du lese en langtest av en av båtene som nå vurdeeres som ny politibåt i Follo. Vi kjørte Rupert 32 fra Tønsberg til Stavanger i vår, og ble imponert over båtens prestasjoner.