Norskekysten sett med franske øyne

Ikke noe er bedre å lese enn skryt om hvor fint vi har det. Her fra et par som seiler en spennende flerskrogsbåt.

Publisert Sist oppdatert
ROGALAND: Alene i Gyrahamn, vest for Egersund.
ROGALAND: Alene i Gyrahamn, vest for Egersund.

Barbara og Eric Bruneel har seilt trimaran på kysten mellom Kristiansand og Bergen i august, og lovpriser sine opplevelser.

– Vi har akkurat kommet hjem eter fire uker om bord i vår Neel 45. Vi hadde så flotte opplevelser inne i fjordene, og mellom øyene, litt lengre ut mot havet, skriver Barbara Bruneel. Hun beskriver ferien som ekstremt avslappende, og at de har naturen nesten helt for dem selv. Med beskyttelse fra alle øyene, så blir seilingen så fredfull.

I hjerte av byene

– Det er fantastisk å kunne seile helt inn i hjerte av byer, som Kristiansand, Stavanger og Bergen, her fikk vi glede av bylivet, skriver Bruneel. Det var en fin kontrast til roen i den ville naturen. Paret står bak Neel-trimaranene, og har siste del av etternavnet på skrogsiden.

Effektiv redningsbåt

17. august opplevde det franske paret dramatikk i Lysefjorden. Turistfergen Eid hadde tatt fyr, og alle de 54 passasjerene måtte evakueres. Bruneel var i nærheten, og kunne bistå redningsarbeidet. Den 45-fots trimatanen fikk med seg 20 av de berørte passasjerene. 

– Det ble dramatisk i Lysefjorden, men heldigvis endte det godt. Hendelsen viser trimaranens enorme oppdrift, forteller Bruneel. 

Skal tilbake

– Vi ble overrasket over hvor få seilbåter vi møtte under veis, men august er kanskje litt sent på sesongen for nordmenn, underes de franske seilerne. En ting en sikkert, vi skal tilbake til norskekysten, avslutter Bruneel.

MELLOMTING: Det er en stor forskjell mellom smekre Neel 45 og bløtekaken Neel 51. En mellomting kan bli bra.
MELLOMTING: Det er en stor forskjell mellom smekre Neel 45 og bløtekaken Neel 51. En mellomting kan bli bra.

Spennende trimaraner

Neel 45 er første modell ut av nå en serie på fire modeller. Eric Bruneel mener tre skrog har klare fordeler fremfor to, og Neel utnytter også arealet mellom skrogene til bovolum.

SEILnagasinet testet Neel 51 i fjor høst, og ble imponert. Både Barbara og Eric Bruneel  var med på testen. Båten ble også kåret til Årets Båt i Europa i kategorien for flerskrogsbåter.

Du finner testen her. 

IMPONERT: Barbara Bruneel på fordekket, med kurs Kvitsøy vest for Stavanger.
IMPONERT: Barbara Bruneel på fordekket, med kurs Kvitsøy vest for Stavanger.