Resqunit

FISKER: Fiskeren Sig Hansen, kjent fra 'Deadliest Catch' demonstrerte Resqunit i Bergen i forrige uke.
FISKER: Fiskeren Sig Hansen, kjent fra "Deadliest Catch", demonstrerte Resqunit i Bergen i forrige uke.

Kjendisfisker satser på norsk «teineredder»

En av verdens mest kjente fiskere, kaptein Sig Hansen, er storaksjonær i norske Resqunit som skal hindre spøkelsesfiske. Nå lanseres produktet globalt.

Publisert

Det var den norskættede amerikaneren, kjent fra TV-serien «Deadliest Catch», som demonstrerte sporingsenheten under «One Ocean Week» i Bergen i forrige uke.

– Vi er svært stolte og fornøyde med å ha gjennomført denne eksklusive produktdemoen av vårt nye produkt som nå lanseres i flere land. Kampen mot spøkelsesfiske har pågått i lang tid, men med dette produktet kan vi nå begynne å se enden. Vår løsning bidrar til å redusere et enormt globalt miljøproblem som koster samfunnet og fiskerinæringen milliarder hvert eneste år. Nå skal vi gi full gass globalt, sier administrerende direktør i Resqunit, Helge Trettø Olsen i en pressemelding.

Spøkelsesfiske

Sandnesbaserte Resqunit har utviklet verdens første preventive løsning for å unngå tap av fiskeutstyr i sjøen og dermed redusere forekomsten av fiskeredskaper som blir stående igjen og spøkelsesfiske. Dette gjøres gjennom et flyteelement knyttet til teinen som flyter til overflaten etter en gitt tid i vannet. Det skjer ved hjelp av en automatisk utløsningsmekanisme.

Storaksjonæren i Resqunit, TV-profilen Sig Hansen, kjent fra «Deadliest Catch», har førstehåndserfaring med tap av teiner.

– Jeg har ikke tall på hvor mange teiner jeg har mistet til havs. Resqunits løsning er noe man skriker etter i fiskerinæringen, og er et stort steg i riktig retning. Vi er nødt til å redusere tapte teiner, og jobbe for mer bærekraftige løsninger, sier Sig Hansen i pressemeldingen.