Fire norske nominert

Det ble i år fire norske nominasjoner til «European Powerboat Of The Year». I tillegg markerer flere skandinaviske båtmerker seg blant de nominerte.

Publisert

De norske båtene som er nominert er Windy 31 Zonda og Viksund 335 St. Cruz , i klassen opp til 35 fot. I klassen Innovation Award er Goldfish 23 Tender nominert med sin inovative satsning på elektrisk motor, med EFusion electric outboard. Simrad sport touch screen er også nominert i samme klasse.

–Viksund, Windy og Goldfish representerer både erfaring og nytenkning på sine områder, sier jurymedlem og redaksjonssjef Frode Pedersen i Båtliv. Den internasjonale juryen skal kåre « European Powerboat Of The Year ». Vinneren blir offentliggjort under båtmessen i Düsselforf, januar 2012.

– Selv om det er krisetider i Europa, viser de store båtprodusentene at de ikke lar seg knekke av nedturene i markedet, sier Pedersen.

Mindre og rimeligere båter

– Juryen er i år veldig fornøyd med utbudet av nyheter, og ser en tydelig trend på at pris og størrelse spiller en stadig viktigere rolle også for produsentene når de tar frem nye modeller. Både de franske, engelske og tyske produsentene fokuserer på mindre og rimeligere båter, sier Pedersen.

– Jeg synes det er ekstra morsomt når juryen velger å ta med så mange norske aktører. Både Viksund og Windy representerer to erfarne norske båtprodusenter på hver sin flanke. Goldfish med sin  nominering til innovasjonsprisen representerer de unge og dynamiske som tar steget enda et hakk videre enn Windy og Viksund.

Norske båter har tidligere gjort det sterkt under tidligere kåringer av «European Powerboat Of The Year» i Düsseldorf. I 2009 vant både Marex og Windy i hver sin klasse. Og i 2008 vant Goldfish 30 i klassen for motorbåter under 30 fot, og Hydrolift 27 sikret seg andreplassen. Samme år vant Fjor 40 Open i klassen for båter under 40 fot.

Prisen European Powerboat of the Year (EPY) er en prestisjetung utmerkelse

som deles ut hvert år under messen i Düsseldorf. Dette er et non-profit

arbeide, og det både stemmes og nomineres uavhengig. Men juryen avholder arbeidsmøter og har sitt eget forum hvor tanker og meninger utveksles. Prisen er skapt på initiativ fra flere ledende motorbåtblader i Europa, men den administreres av det tyske bladet BOOTE.

Nominasjoner:

Opp til 25 fot:

Galia 670 MC

Four Wins 215 SS

XO 240 RS Cabin

Sea Reay Overnighter 210

Yamarin 53 Cross Center Consolle

Opp til 35 fot:

Viksund 335 St. Cruz

Windy 31 Zonda

Frauscher 1017 GT

Jeanneau Merry Fischer 855

Cranchi 30 Endurance

Opp til 45 fot:

Nimbus 365 Coupe

Galeon 400 Fly

Princess V 39

Bavaria 43 HT

Sealine 42 SC

Over 45 fot:

Jeanneau 500 Prestige Fly

Beneteau GT Flyer 49 Fly

Sessa 45 Fly

Sunseeker 53 Mannhatten

Azimut 45 Fly

Deplacement:

Linsen Range cruiser 45 sedan

Boarncruiser 42 retroline

Buijs Coaster 1400 Open Cocpit

Adagio 58 Europa

Delphia 1350 Escape

Innovation award:

Goldfish EFusion electric outboard

Simrad sport touch screen

Raymarin hybrid touch E7

Powered by Labrador CMS