Finsk XO med smak av aluminium

Årets tøffeste aluminiumsnyhet for det norske markedet er finske XO.

Publisert

» Se bildespesial!

GØTEBORG: Finnene er store på aluminiumsbåter. Fra før kan de skilte med svært så anerkjente Buster og Silver. I år kommer også finske XO på det norske og svenske markedet. XO ble lansert i Finland i fjor, og vises nå på båtmessa i Gøteborg.

Motoralternativer

På båtmessa er det XO 240 RS Open som stilles ut. Med denne modellen kan man velge om man vil ha innenbords- eller utenbordsmotor, sistnevnte noe billigere. Som Buster og Silver har XO aliminiumsskrog og innredning i glassfiber, noe som gir mindre krav til vedlikehold.

Båtene fremstår som noen tøffinger, og det er kanskje ikke så rart, ettersom konstruktøren av XO, Sakari Mattila, har røtter til Paragon. Og nettopp som Paragon utmerker disse båtene seg med skarp V-bunn på 24 grader.

Spar 100.000 med utenbords

Velger man utenbordsmotor kan man ifølge de svenske prisene spare 110.000 kroner. På båtmessa i Gøteborg oppgis XO 240 RS Open med en Evinrude E-Tec 200 hk til 560.000 kroner, mens med innenbordsmotor, som en 180 hestekrefters Yanmar, koster 670.000 kroner.  Velger du ekstrautstyr, som kartplotter, fargede skrogsider og kalesje med bue, kan du legge til 45.000 kroner. I tillegg kan du velge i ekstrautstyr som defroster, teakdekk og targabøyle.

Følg med på hva som skjer. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Flere modeller på vei

XO 240 RS Open har en dekksløsning som gjør det lett å forflytte seg rundt i båten. Foruten førerstolen og passasjerstolen, er det sitteplass for to på aktersetet. Der motorkassa skulle vært på den med utenbordsmotor er det bare en flate, som sikkert kunne blitt utnyttet bedre, men som på en annen side gir bevegelsesfrihet på dekk. I tillegg til sitteplassene bak konsollen, er det langsgående benk på babord side foran i båten. Båten er godkjent for åtte personer. Alternativene med innenbordsmotor og utenbordsmotor er helt like, med de samme løsningene, bortsett fra de naturlige endringene de to motoralternativene gir.

XO 240 RS kommer også i en kabinutgave, som gir enda mer likhet med Paragon. Kabinutgaven blir med utenbordsmotor. I tillegg kommer en XO 220 S som er 25 centimeter lenger og med 23 graders V-bunn.

Båtliv on Facebook

Spesifikasjoner:

Lengde: 7,50 meter

Brede: 2,29 meter

Motor: 150-250 hk

Vekt: 1370 kg

CE-kategori: C

Powered by Labrador CMS