Film det du ser

Youtube har satt en ny trend som kan bli en av årets populære julegaver. Med kamera på hodet kan du vise dine mest actionfylte minner fra sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Disse såkalte hjelmkameraene, som nødvendigvis ikke må sitte på en hjelm, filmer akkurat det du ser. Til og med det du ikke våger å se, og lukker øynene, kommer på film. Trenden for mange er at dette legges ut på internett, som oftest på nettsiden Youtube.

Kamearene er festet til bånd. G-sport og Intersport er blant butikkene som har tatt inn slike kameraer. I en pressemelding sier Geir-Olav Killingstad at dette gir seerne en fantastisk mulighet for innlevelse.

– Vi tror kameraet vil treffe ekstra godt hos dem som bedriver actionsport, sier han. Kameraet som disse to sportskjedene har tatt inn er blant annet Blackeye. Den beste utgaven koster 4000 kroner, mens en rimeligere variant får du for 1700 kroner. Forskjellen ligger blant annet i bildekvalitet og sensitivitet overfor vibrasjon.

Ellers så finnes det mange alternativer på markedet. Det vanligste er at man kobler til videokameraet, og man er derfor avhengig av at videokameraet har inngang for slikt tilkobling, som med Avdenture Cam II som er en startpakke med alt du trenger, bortsett fra videokameraet du kobler til. Prisen ligger på  2600 kroner. Skal du satse virkelig rått er Elom SUV Micro camcorder et alternativt, men prisen er stiv. Den koster 12 176 kroner hos Fotovideo. Denne skal være vanntett og opptaket skjer rett på et minnekort. Et annet kamera som tar rett opp på minnebrikken er ATC2K. Denne tar opp inntil fire timer på en to gigabyte minnebrikke. Prisen er 1998 kroner, og kameraet skal ifølge produsenten være vanntett.