Gir gass med kinesiske eiere

Den italienske luksusprodusenten kan notere seg første salg av den nye 140-foteren.

Publisert Sist oppdatert

Å drømme er gratis, og derfor publiserer Båtliv databildet av Pershings nye flaggskip på 140 fot. Pershing er kjent som båtverdens Ferrari, vi snakker om raske, lekre og luksuriøse båter av topp kvalitet.

Bak Pershing står Ferretti Group som også produserer kjente luksusbåter som Riva, Itama, Mochi Craft, CRN foruten Ferreti og skreddersydde båter på oppdrag.

Den italienske båtkjempen har vært i hardt vær i mange år, før kinesiske investorer for noen år siden kjøpte bedriften og satte i gang en større snuoperasjon. På Cannes Yachting Festival i august i år hadde Ferretti den største og mest synlige standen av alle, og de lanserte flere nye modeller innen hele merkevarespekteret.

Båtliv fikk en rask prøvetur med nye Pershing 5X, en liten lillesøster til det nye flaggskipet på 140 fot. Her snakker vi om en luksusbåt med fire MTU M94-maskiner med 2600 hestekrefter hver. Toppfarten blir anslått til 38 knop.

Prisen sier pressemeldingen ingenting om, men det blir neppe solgt så mange av denne 140-foteren i Norge. Norsk importør av Ferrettis båter er selskapet Dreamline.