Båtliv i påsken

KNALLPÅSKE: Med det påskeværet vi har nå om dagen er det faktisk behov for knallgule påskebriller, smiler Tormod og Elisabeth Beichmann som er på årets første båttur langs kysten av Vestfold og Telemark. Foto: Privat.

Knallstart på båtsesongen

– Det kan jo ikke bli bedre, melder Elisabeth og Tormod Beichmann fra påskebåten sin i Stavern, snart på vei videre til Kragerø. Hverken stemningen eller været er det noe som helst å utsette på.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 31.mars kastet familien Beichmann loss fra Skien og hadde første overnatting ved utløpet av Skienselva, på gjestebrygga i Porsgrunn. Lørdag gikk turen videre til Stavern og den båtglade familien blir nok her til onsdag eller torsdag, før de vender baugen mot Kragerø for å tilbringe resten av påskedagene der.

Lett gjenkjennelig

NYTT AV ÅRET: Nytt av påskepynt i år er påskeflagget som er laget av to sammensydde t-skjorter. Foto: Privat.

Den begynner å bli velkjent langs kysten nå, deres Fairline Turbo 36, påskepyntet som den er hvert år på denne tiden av året. Nytt av påskepynt i år er påskeflagget som er laget av to t-skjorter som er sydd sammen, badeanda på flybridgen fra Thailand, kjøpt inn på ferie i vinter, og de to kyllingene på dekk med integrert ledlys som kom i posten en sen høstkveld.

De er langt i fra alene på båttur langs kysten denne påsken. Det meldes om ganske bra besøk i havnene, selv om det fortsatt er godt med plass, men brorparten av båteiere på Østlandet, spesielt innerst i Oslofjorden, er nok fortsatt på land.

Gode værutsikter

BADEANDA ble innkjøpt på vinterens ferietur til Thailand. Foto: Privat.

Men for alle som har vann under kjølen kan det meldes om nydelig vær øst og sør i landet, ja faktisk langs kysten i store deler av Norge. Den samme værtypen, med moderate vinder, ser også ut til å fortsette videre utover i påsken. Selv om meteorologiske truer med noen skyer og litt nedbør om ettermiddagen torsdag. Søndag ser ut til å bli en ny fin soldag som skal egne seg utmerket til dyrking av båtlivets gleder.