Esquire 35 – Nederlandsk «gentleman’s runner»

En av nyhetene på Hiswa-messen i høst er en morsom 35-foter tegnet av Vripack som en lillesøster til «Esquire 65».

Publisert

Etterspørselen etter store motorcruisere lider under det økonomiske tilbakeslaget i Europa for tiden. Det har resultert i mer interesse for små og rimelige båter. Og den nye «Esquire 35» er på mange måter nettopp en nedskalert 50 – 60-foter. En båt for dagens og morgendagens marked i følge designerne hos Vripack.

Båten er bygget slik at den kan brukes helt åpen i pent og varmt vær, samtidig som den er utstyrt med et varmeanlegg som gjør den fullt brukbar også i kaldt og vinterlig vær. Man kan kombinere det åpne akterdekket og salongen i godt vær. –På denne måten får man optimal utnyttelse av plassen og en båt som føles større enn den er, sier Vripack-designeren Pim Dijksman.

Byssa er sentralt plassert i båten mellom gjestekabinen, badet og eierkabinen. Her er det lyst og luftig.  Interiøret er i typisk «art-deco»-stil med et moderne touch og paneler i eik og tekstiler i varme maritime mønstre.

 

Båten er bygget med en rett baug og et dypt V-skrog noe som gir gode sjøegenskaper i hele fartsområdet. To Volvo Penta Aquamatic D3-motorer yter 220 hk. Det betyr en komfortabel cruisefart på 30 knop. Med joystick er manøvrering i trange havner en enkel sak.

Tekniske data:

Loa 10,90 m, 35 fot

Bredde 3,31 m

Dypgående 0,6 m

CE-klasse C

Cruisefart/toppfart 27 knop/ 32 knop

Skrogmateriale aluminium

Drivstofftanker 2 x 336 l

Vanntank 88 l

Powered by Labrador CMS