Enormt kokainbeslag om bord i privatyacht

Kokain verdt om lag 2,5 milliarder kroner ble for to måneder siden beslaglagt om bord i en privatyacht i Southampton.

Publisert Sist oppdatert

Dette er det største beslaget noen gang i Storbritannia av klasse-A narkotika.

Seks nederlandske statsborgere ble tirsdag arrestert i forbindelse med beslagene av kokainen om bord i den 20 meter (65 fot) lange privatyachten Louise.

Dette er Storbritannias hittil største beslag av klasse-A narkotika og ble gjort for to måneder siden da den nederlandskregistrerte motorbåten var på et planlagt stopp i Southampton. Det var franske myndigheter i karibia som fattet mistanke til båten, og den ble derfor fulgt med argusøyne inn til sin første europeiske havn. Politiet tror stoffet ble pakket inn og lastet om bord mens den lå til kai i Venezuela.

Ifølge “UK Border Agency”, fant de hele 1,2 tonn med 90 prosent ren kokain som har en anslått gateverdi på opp til 300 millioner pund. Stoffet ble funnet I et spesialbygd rom under badeplattformen, heter det i en pressemelding fra IBI News - International Boating Industry.

Det engelske grensepolitiet brukte hele seks dager på å lete etter stoffet før de lyktes med å finne det godt gjemte stoffet.

Båtens 60-årige eier ble arrestert i Meppel i Nederland på tirsdag, og hans tre sønner ble tatt I påfølgende raid i Waalwijk og Heusden. De to siste ble arrestert i Amsterdam.